Acum citesti
Lucian Logigan se pregătește de start la Jocurile Europene de la Baku

Prima probă de ciclism din cadrul Jocurilor Europene de la Baku, aflate la prima ediție, este cea de mountain bike cross-country (XCO). Cei mai buni atleți ai Bătrânului Continent se vor alinia la linia de start a cursei programată pentru 13 iunie și printre aceștia se va afla și Lucian Logigan.

lucian_logigan

Lucian Logigan, în vârstă de 27 de ani, practică ciclismul de peste un deceniu, în ultimii ani axându-se pe disciplina mountain bike-ului. În 2014, el a cucerit titlul de campion balcanic în proba de cross-country olimpic, acest titlu adăugându-se unui palmares deja consistent care conține multiple titluri de campion național, iar tot de la finalul respectivului an se află, alături de echipa sa Ideal-Geiger, într-o susținută campanie de calificare pentru Jocurile Olimpice 2016. Drept urmare, Logigan a participat la mai multe întreceri sub egida forului internațional de ciclism UCI, unde a obținut numeroase clasări pe podium, dar și o victorie în Salcano Princes Island MTB Cup. Astfel, el este în momentul de față cel mai bine clasat ciclist român în ierarhia mondială de mountain bike, performanțele sale indicându-l drept cea mai bună alegere privind cursa de la Baku.

Traseul întrecerii de XCO de la Baku, la fel ca acela de la Jocurile Olimpice 2012 Londra, e un traseu construit artificial în proporție de 80%, cu multe obstacole, câteva rampe de lemn, trei secțiuni de „rock garden” și o porțiune cu valuri. Are multe urcări scurte și abrupte, iar cea mai dificilă porțiune este o coborâre foarte abruptă printre pietre și foarte alunecoasă. Terenul e unul foarte uscat, cu mult praf, ceea ce îl face foarte alunecos. Un alt lucru ce va face diferența va fi căldura foarte mare (peste 30 de grade Celsius), având în vedere că startul e la 15:30 ora locală (13:30 ora României) și 95% din traseu trece prin câmp deschis, în plin soare.

„Sunt într-o formă destul de bună acum, dar recunosc că nu am avut un program special ca să ajung la acest concurs în formă maximă”, declară Logigan, deja ajuns la Baku. „Obiectivul meu principal e calificarea la Rio 2016, ceea ce sper să realizez, alături de alți cicliști români care să adune punctele necesare. Totuși, având multe curse UCI în acest an, pot spune că am puterea de a face cel puțin o cursă onorabilă aici, la prima ediție a Jocurilor Europene.”

Logigan se va afla la Baku într-o companie selectă, alături de sportivi ca elvețianul Nino Schurter (triplu campion mondial, dublu medaliat olimpic) sau cehul Jaroslav Kulhavy (campion olimpic în exercițiu, dublu campion mondial), dar și cot la cot cu cei mai buni mountainbikeri ai țărilor europene. „Sunt o persoană rațională și ca urmare a sezonului meu competițional bogat îmi cunosc foarte bine nivelul. Concurenții de aici se prezintă foarte puternici, așa că o clasare în prima jumătate ar fi o cursă câștigată pentru mine și o motivație bună pentru următoarea parte a sezonului”, apreciază sportivul român, cu două zile rămase până la startul întrecerii de mountain bike XCO.

Alături de Logigan, la Baku se mai află în momentul de față doi membrii ai delegației cicliste, antrenorul Marian Frunzeanu și mecanicul Petre Liviu Bogdan. Ambii au fost cicliștii de performanță, după încheierea carierelor sportive, fiecare dintre cei doi specializându-se pe domeniile respective. Astfel, cei doi vor contribui la asigurarea condițiilor optime pentru Lucian Logigan, care speră la o clasare bună, în ciuda concurenței acerbe care se anunță.

via Federația Română de Ciclism

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 5 =