Acum citesti
Lapierre își lansează propria cursieră aero: Aircode

Rutierii echipei franceze FDJ.com vor folosi în 2014 o nouă cursieră aero, menită să le sporească șansele la victorie, adică primul astfel de model fabricat de Lapierre, pe numele său Aircode.

lapierre_aircode

Chiar dacă producătorul nu a fost tocmai generos în detalii privind Aircode, din fotografiile oficiale se poate vedea că modelul nu aduce ceva radical diferit în privința trăsăturilor aerodinamice, apelând la artificii precum o tijă de ghidon ușor integrată în cadru, țevi trunchiate după forma aerodinamică consacrată sau frâna de spate montată sub chainstay.

Privind echiparea, Lapierre nu s-a abătut de la tradiție, apelând tot la imbatabilul set Dura-Ace Di2 al celor de la Shimano, ale cărui cabluri trec prin interiorul cadrului. Furca aparține în totalitate producătorului, fiind invenția și produsul propriu și reușind să ofere frânei de față o poziție mai integrată în aceasta. Finalmente, de apreciat mai este și aspectul destul de amenințător al Aircode, dar și mecanismul de strângere al șeii integrat în cadru, pentru performanțe aero optime.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − two =