Acum citesti
KTM în 2017: avalanșă de e-bike-uri sport pentru noul sezon

KTM a prezentat la Eurobike, pentru sezonul următor, o serie de e-bike-uri sportive, care mai de care mai bine echipată și mai atractivă. Două dintre acestea reprezintă însă o noutate absolută, modelele Macina Kapoho LT și Macina Force E30. Dintre bicicletele cu acționare umană, KTM s-a pus serios pe treabă și a creat un nou 29er pentru Cross Country, Myroon 29 Sonic, dar și un 27plus pentru poteci agresive, Kapoho. Să vedem despre ce este vorba.

Aglomerația mare, mon cher, la standul KTM de la Eurobike.
Aglomerația mare, mon cher, la standul KTM de la Eurobike.

Noul Myroon este per total cu 15% mai ușor decât generația anterioară, iar în acest sens, cei de la KTM au lucrat pentru a scădea și din greutatea cadrului din carbon, care în prezent pune pe cântar 1.090 grame, în dimensiunea M. Nu este cel mai ușor din industrie, însă este foarte rigid, oferind performanțe remarcabile, așa cum declară producătorul. În această versiunea de top, Sonic, cei de la KTM au optat pentru o transmisie 1×12 Sram XX1 Eagle, o furcă Fox F32 Step-cast, roți din carbon ce au luat naștere în urma cooperări cu DT Swiss, dar și alte componente din carbon precum ghidonul, pipa sau șaua.

93539_891252
Noul Myroon în sălbăticie…
DSCF1213
…și în captivitate.

Pentru iubitorii de full-suspension-uri de Cross Country, va aexista modelul Scarp 29 Sonic, care va avea aceeași echipare cu cea a modelului Myroon, cu mențiunea că un amortizor de mici dimensiuni de la Fox va lucra în partea din spate a cadrului pentru a amortiza denivelările din traseu.

DSCF1217Pentru iubitorii de poteci agresive, KTM va oferi modelul Kapoho, un full suspension cu o furcă de 130mm și o suspensie a cadrului de 125mm. Acesta va fi disponibil în două variante, cu cadru din carbon sau aluminiu, cu alte diverse echipări, de la mid-level până la high-end. În versiunea de top, aceasta este echipată cu o transmisie 1×12, frâne din gama Shimano XT, anvelope Schwalbe Nobby Nic cu o lățime de 2.8 inch și cu amortizoare Fox.

Altfel, KTM mai are în gamă modele pentru toate gusturile și buzunarele, de la biciclete pentru plimbări recraționale, la cursiere și până la fat bike-uri, acestea din urmă fiind oferite de asemenea într-o multitudine de echipări și variante.

Trecând la bicicletele electrice, dintre care KTM a vândut 50.000 anul trecut (!!!), în centrul atenției stă noul Macina Kapoho LT, echipat cu recent dezvoltată furcă Magura Boltron, ce oferă o cursă de până la 160mm. Așa cum poți constata din fotografia de mai jos, este vorba despre un full-suspension cu anvelope late, de 2.8 inch, capabil să te poarte și în cele mai dificile locuri. Acesta este de fapt și viitor bicicletelor electrice în cadrul KTM, aceștia declarând că se vor concentra foarte mult pe full-suspension-uri, cu anvelope groase. Motorul provine de la Bosch, fiind cel mai puternic din gamă, modelul CX, combinat cu o transmisie Sram EX1, special concepută pentru biciclete electrice.

93484_350987Macina Force E30 poate părea un hardtail electric însă este primul din lume cu 30 de viteze. Deși la prima vedere a transmisiei îți sar în ochi o foaie, câteva pinioane și un schimbător, multe alte viteze se regăsesc în butucul de spate al acesteia: Sram DD3 se numește acesta și lucrează împreună cu pinioanele pentru a oferi rapoarte aproape nelimitate, gândindu-mă că 11 pinioane pentru mine sunt suficiente.

DSCF1209Nu în ultimul rând, trebuie menționată o altă bicicletă electrică, o fereastră spre viitor: Ventura Vamos, un full-suspension care integrează atât acumulatorul cât și motorul electric, astfel încât puțini își vor mai da seama că este vorba despre o bicicletă electrică.

DSCF2228Alte biciclete electrice, din gama Kapoho și Lycan, pot fi admirate în galeria foto de mai jos:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + nineteen =