Acum citesti
Kona asediază segmentul de ciclocros

Primele modele Kona pentru 2013 au început să își facă apariția, ocazie cu care am putut constata că bicicletele de ciclocros sunt la loc de cinste în gama pentru anul viitor a acestui producător. Faptul că se află la aniversarea a 25 de ani de existență nu poate fi decât un motiv suplimentar să ne așteptăm la lucruri bune din partea Kona, iar seria de cursiere Jake care primește câteva îmbunătățiri confirmă acest fapt. Totuși, specificațiile complete încă nu sunt disponibile, dar asta se va întâmpla în data de 5 august, odată cu lansarea oficială a acestor modele.

Major Jake este vârful de gamă în materie de ciclocros, beneficiind de un cadru de carbon monococă similar celui de anul trecut. În ceea ce privește componentele, acesta va fi echipat cu piese Shimano 105 și Ultegra și FSA. Noutatea constă în faptul că roțile vor fi din aceeași gamă Ultegra, dar vor fi compatibile cu sistemul tubeless.

Jake The Snake se adresează bicicliștilor versatili, care au nevoie de o cursieră pentru ciclocros, dar care o pot folosi și la activități mai pașnice, precum naveta zilnică, touring sau plimbare. Cadrul este din aluminiu 7005, furca din carbon, iar ca și piese predomină setul Shimano 105.

Ultimul plasat model din gamă este Jake, un entry-level superior tot cu cadru din aluminiu 7005, dar cu frâne pe disc Hayes V-Series cu rotor de 140mm. În principiu, este o versiune mai slab echipată a Jake The Snake, având setul Shimano Tiagra, dar la fel de versatilă și, probabil, mai accesibilă ca preț.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 − 2 =