Acum citesti
Roțile Mavic DeeMax se întorc în culoarea galbenă cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansare

Mavic revine cu clasicele roti DeeMax într-o ediție limitată acum concepute și adaptate stilului de dat din zilele noastre. Cumva, au trecut 25 de ani de la debutul în curse și freeride așa că Mavic sărbătorește în galben un sfert de secol plin de aventuri.

Cunoscute și sub denumirea de „Unbreakable Legend” nume mari ale sportului concurau cu acele roți galbene greu de neobservat. Iar la scurt timp, le-am văzut și în scena de freeride unde drop-urile de pe stânci și traseele abrupte au făcut ca setul de roți să fie unul emblematic, prin urmare sportul a început să evolueze.

La nivelul construcției și a modificărilor pe care Mavic le-a adus, lățimea în interiorul jantei acum este de 30 mm față de 28 mm (modelul de acum 6 ani). Nu este o valoare ieșită din comun, ci o regăsim chiar pe unele roți destinate segmentului de cross-country, dar tot se potrivește excelent cu o anvelopă de 2,5 inch.

Cu adevarat interesant este construcția marginii, unde Mavic ne asigură că rezistența la impact este îmbunătățită și reduce posibilitatea de a face snake-bite în cazul utilizării camerelor pe aer. Profilul general asimetric al jantei este acum mai triunghiular pentru a gestiona mai bine forțele mari de impact. În plus, pereții laterali sunt mai groși pentru a minimiza îndoirea locală la impact.

Noile roți DeeMax DH sunt construite cu 28 de spițe j-bend cu lame duble și nipluri de oțel împletite pentru ușurință și durabilitate.

Butucii sunt din aliaj supradimensionat, compatibili cu, discuri cu prindere în șase puncte și rulmenți cu cartuș etanșați QRM.

Modelul DeeMax DH vine în mai multe opțiuni, DH, Boost și Super Boost. Roțile de față vin cu axuri de 15x110mm și 20x110mm, pe când cele de spate vin cu 12x148mm, 12x150mm și 12x157mm. După care alegi ce tip de casetă vei monta pe butuc,  Shimano HG, Shimano MicroSpline sau SRAM XD.

Setul complet de are o greutate de 2.020 grame în format mullet și 2.080 grame cu ambele roți de 29 inch.

Modelul 2024 Mavic DeeMax DH în ediția de aniversare sunt disponibile la vânzare în număr limitat. Prețul este de 700 euro.

Mai există și opțiunea simplă în culoare neagră, setul este mai greu cu 10 grame dar prețul este mai mic.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − 12 =