Acum citesti
Jachete şi rucsaci smart cu LED-uri de la Lumenus

Lumenus_Smart-LED-bike-wear_Commuter-with-Logo-600x282Cu cât LED-urile devin mai mici şi mai ieftine şi telefoanele mai uşor de conectat la diverse accesorii, cu atât ne îndreptăm mai mult spre era hainelor inteligente. Lumenus a lansat pe Kickstarter o nouă gamă de haine şi rucsaci inteligenţi cu LED-uri. Împreună cu aplicaţia lor de smartphone, iluminatul inclus în haine promite să mărească mult vizibilitatea pentru ciclişti, motociclişti, alergători şi pietoni.

Lumenus_Smart-LED-bike-wear_App-600x431Lumenus vrea să lanseze o generaţie nouă de haine inteligente capabile să salveze vieţi. Toate hainele şi rucsacii lor includ LED-uri ce funcţionează fie ca semnalizatoare inteligente de direcţie, fie ca lumini de frână sau alte aplicaţii. Hainele, sub deviza „stay visible, stay safe”, încorporează benzi cu LED-uri şi benzi reflectorizante 3M într-un mod subtil, astfel că ele nu sunt foarte vizibile decât pe şosea când sunt pornite, în special în condiţii de vizibilitate redusă.

Lumenus_Smart-LED-bike-wear_App-control-600x263Tot iluminatul inclus în haine este controlat prin aplicaţia mobilă. Hainele se conectează pe Bluetooth cu aplicaţia Lumenus de pe telefon pentru a activa semnalizatoarele, becurile de frână, pentru a monitoriza viteza şi a permite multe alte funcţii activate prin telefon automat.

Lumenus_Smart-LED-bike-wear_strobe-mode_sAplicaţia este construită pe platforma Google Maps API şi comandă luminile. Astfel, luminile de frână se aprind dacă ciclistul încetineşte, semnalizările se activează când ciclistul se apropie de intersecţia unde urmează să vireze iar la trecerea prin intersecţii luminile funcţionează toate intermitent pentru o vizibilitate maximă. Iată tot ce ştie să facă sistemul:

Lumenus_Smart-LED-bike-wear_functions-600x356Comunicarea se face prin Bluetooth Low Energy iar hainele îşi pot face update de soft prin aplicaţie.

Lumenus_Smart-LED-bike-wear_Vest-297x297Colecţia include două jachete (275 USD), o vestă (175 USD) şi un rucsac (125 USD), toate cu LED-uri integrate. Pentru o comandă făcută acum se fac discount-uri de 100-150 USD, livrarea urmând să se facă doar peste 7 luni, în iunie, când produsele vor fi disponibile pentru vânzare.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight − three =