Acum citesti
Wolf Tooth Headset Extender modifică geometria bicicletei

Cum MTB-urile moderne primesc mereu geometrii cu unghiul furcii tot mai mic, iată că există și metode de a modifica bicicletele mai vechi la o formă mai nouă. Noul Headset Extender de la Wolf Tooth mută rulmentul inferior al cuvetelor pentru a obține o geometrie mai agresivă, poate și cu schimbarea furcii cu una modernă cu un offset mai mare. De asemenea, ar putea fi util pentru a păstra geometria bicicletei la trecerea la o furcă cu cursă mai mică sau la furcă rigidă. Oricum, ideea e că adaptorul oferă o posibilitate simplă de ajustare.

Pe lângă deja binecunoscutele foi de angrenaj, manetele dropper și un clește performant pentru lanț, Wolf Tooth mai produce tot felul de mici accesorii care rezolvă mici probleme și adaptări ale bicicletei, cum ar fi Road și Goat Link ce permit instalarea deraioarelor pe pinioane mult mai mari decât cele pentru care au fost proiectate. Noul lor accesoriu ar putea să intre în această categorie, de gadget-uri utile.

Prin adăugarea extensiei la cuvetele inferioare, monoblocul se ridică puțin iar unghiul furcii scade. Astfel bicicleta ar trebui să aibă o stabilitate mai bună la coborâre și la viteză mare. Dar scăderea unghiului furcii fără schimbarea offset-ului furcii va adăuga la distanța dintre roți, ceea ce va micșora manevrabilitatea la viteză mică, din acest motiv bicicletele moderne primesc și furci cu offset modern. Multe biciclete ce pot fi folosite atât cu roți de 29 cât și cu 27.5 vin deja echipate cu un astfel de distanțier demontabil, însă acum fiecare are posibiltiatea să facă asta pe bicicleta lui.

Wolf Tooth spune că adaptorul poate să ajute și la păstrarea geometriei actuale dacă se montează altă furcă. Montarea unei furci rigide pe un cadru conceput pentru furcă cu suspensie necesită o înălțare, de asemenea și schimbarea unor furcii diferite de șosea, cross, gravel sau bikepacking.

Extensia adaugă 10 mm la înălțimea headtube-ului, lucru care va avea un impact destul de mic în geometria bicicletei, probabil mai puțin de 0.5 grade de reducere în unghiul furci și o modificare de sub 5 mm a înălțimii monoblocului, dar există șansa ca asta să facă bicicleta mai adaptată nevoilor.

Adaptorul e conceput și fabricat în SUA din aluminiu 6061 și are o greutate între 62-68 g. Adaptoarele sunt vândute separat, fără rulmentul superior și include un rulment etanș Enduro din oțel.

Wolf Tooth oferă și o colecție completă de cuvete fabricate cu precizie mare în Minnesota, pentru orice model de bicicletă.

 

 

Adaptoarele Wolf Tooth Lower Headset Cup Extension costă 55$ dar stocurile sunt deja terminate, însă când vor reveni în ofertă vor fi disponibile în două versiuni: EC pentru rulmenți de 1.5 cu cupe externe ce se potrivesc în headtube de 49 mm sau ZS cu Zero Stack pentru headtube de 56 mm.

Modelul EC va fi disponibil în culorile roșu, albastru sau negru iar cel ZS doar negru. Momentan pe pagina producătorului se poate alege să fie trimisă o notificare când produsul revine în stoc.

 

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 5 =