Acum citesti
Patentul pentru furca Lefty expiră la 1 iunie

DSC_4438O veste ţinută secretă destul de bine în industria bicicletelor a fost făcută publică zilele trecute pe internet. Se pare că începând cu data de 1 iunie expiră patentul compainei Cannondale pentru furcile Lefty!

Lefty sunt printre cele mai performante furci cu suspensie de pe piaţă. Pe lângă greutatea redusă, design-ul cu un singur braţ le face mult mai rigide. Suspensia culisează pe rulmenţi în loc de bucşile modelelor clasice, ceea ce o face să reacţioneze mult mai fin la denivelările mici. În plus, braţul ajunge până sus în dreptul ghidonului, comenzile de blocare fiind amplasate astfel direct pe furcă, eliminând nevoia unei noi manete pe ghidon şi a unui cablu suplimentar.

Compania SRAM, care deţine marca RockShox, a anunţat că a pregătit deja un model cu un singur braţ, denumit momentan SID 1X, care va avea o greutate revoluţionară. Primele exemplare vor putea fi văzute pentru teste pe câteva biciclete la prima ediţie a Cupei Mondiale de la Lourdes, Franţa, din 9-10 aprilie.

Deşi încă nu există veşti oficiale, zvonurile spun că şi cei de la FOX pregătesc un model, folosirea tratamentului Kashima pe braţul suspenisei îmbunătăţind şi mai mult funcţionarea deja fină a furcilor cu un singur braţ.

Aşteptăm cu nerăbdare etapa de la Lourdes pentru a vă putea prezenta primele imagini şi informaţii concrete. Este o veste foarte importantă în industrie, deoarece producători ca RockShox ar putea în câţiva ani să introducă tehnologia şi în gama de produse ieftine, gen Recon, aşa cum au făcut cu tehnologia 1x în cazul grupului low-cost NX.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − nine =