Acum citesti
MICROSHIFT prezintă noul shifter Arsis 10 viteze şi componente pentru mtb

Compania taiwaneză cu o istorie de 15 ani, Microshift, nu este atât de cunoscută în România deşi prin magazine se mai găsesc ocazional componente de la această marcă. În acelaşi timp Microshift nu este considerată o adevărată concurenţă pentru Cei 3 Mari (Shimano, Sram şi Campagnolo) deşi taiwanezii oferă o serie de produse de încredere, de foarte bună calitate şi la preţuri mult mai normale.

Preţurile „normale” sunt posibile şi pentru că cei de la Microshift sunt de cele mai multe ori în urma industriei. Astfel, în timp ce majoritatea pieţei la şosea a trecut deja la casete cu 11 pinioane, Microshift abia a lansat un nou shifter pentru 10 viteze. Dar acest lucru nu este rău întrucât foarte mulţi dintre biciclişti încă folosesc 10 viteze. Noile shiftere vor fi disponibile pentru grupul de top din carbon, Arsis, cât şi la Centos, grupul de componente de nivel 3. În plus taiwanezii trec în sfârşit la ghidarea cablurilor de ghidon pe dedesubtul ghidolinei.

microshift 3 microshift 5

Forma şi funcţionalitatea manetelor par să împrumute câte ceva de la fiecare din Cei 3 Mari. Maneta pare să aibă forma modelelor mai vechi Campagnolo, manşonul din cauciuc aduce a Sram, iar modul de lucru pare o combinaţie dintre Shimano şi Campy. Cu toate astea produsele sunt cât se poate de potrivite pentru a-ţi menţine în funcţiune bicicleta mai entry şi cu mai puţine pretenţii.

Grupul de componente Microshift Arsis este gândit să fie complet compatibil cu Shimano fiind construit să fie cam de nivelul componentelor Shimano Ultegra 6700 sau Dura-Ace 7900.

O adiţie interesantă la oferta Microshift pentru anul acesta sunt casetele cu pinioane 11-28, 11-32 şi 11-36 dinţi. Varianta 11-28 este disponibilă cu cele 5 pinioane mari fixate pe un spider din aluminiu sau nefixate. Va mai fi disponibilă şi o variantă cu 9 pinioane şi 11-32 dinţi.

Un alt produs interesant de la Microshift sunt shifterele indexate cu 10 viteze pentru Shimano. Aceste shiftere oferă o flexibilitate mai bună datorită multitudinii de biciclete cu tot felul de combinaţii de componente cum ar fi ghidon drop cu schimbător spate Shadow şi raport mai larg de viteze. Shifterul spate poate fi indexat sau poate funcţiona prin frecare în timp ce faţa este doar prin frecare putând fi folosit pe angrenaje cu două sau 3 foi.

microshift 4 microshift 2 microshift 1

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 1 =