Acum citesti
Fakir lanseaza doua noi produse pentru intretinerea bicicletei: degresant transmisie si spuma activa

Producătorul român al deja cunoscutei soluții antipană, Fakir, a lansat recent două noi produse pentru bicicletă, mai precis pentru întreținerea ei. Este vorba de un degresant special pentru transmisie – foi, pinioane, lanț, schimbătoare și pedale și un detergent spumă activă, pentru spălarea cadrului și a tuturor componentelor bicicletei.

Fakir ne-a trimis deja la test produsele, înainte de lansarea lor pe piață. Vom reveni cu recenzia detaliată, dar putem să vă spunem deja că produsele spală și degresează excelent!

„Cleanerii nu reprezintă un domeniu nou pentru noi”, spune Valentina Tigău, general manager Fakir România și practic inventatorul produselor. „De peste 10 ani producem cleaneri utilizați la tenis de masă, pentru curățarea fețelor de cauciuc și a meselor de tenis. Peste 95% din această piață o reprezintă exportul. Producem însă cleaneri și pentru domeniul auto, pentru curățare caroserie, motoare, etc. De asemenea, pandemia ne-a ,,determinat’’ să producem și dezinfectanți.”

Care este diferența dintre un cleaner pentru biciclete și alți cleaneri?

Atunci când speli o bicicletă, ai multe suprafețe sensibile care trebuie protejate. Spre exemplu suprafețe metalice reprezentate de sistemul de transmisie. Sau cele nemetalice (aluminiu), care trebuie protejate împotriva coroziunii .

„Gama de cleaneri speciali pentru biciclete au în componență inhibitori de coroziune”, spune Valentina. „Acest segment de protecție anticorozivă  este rezultat dintr-o altă aplicație a noastră, și anume fabricarea de inhibitori de coroziune pentru sisteme pe bază de apa cu utilizare în domeniul industrial.”

Fakir Degresant protejeaza lama chiar si dupa saptamani de zile de stat in apa

O alta zonă sensibilă la biciclete o reprezintă garniturile, semeringurile fabricate din cauciuc mai delicat. “Aici avem experiența cleanerilor pentru fețele de cauciuc ale paletelor de tenis de masă, care sunt foarte delicate. Avem chiar un produs, Bio Rubber Cleaner & Rejuvenator, care nu numai curată aceste suprafețe, dar le și „întinerește”. Pentru aceasta utilizăm surfactanți bio cu acțiune blândă care protejează suprafețele de tip cauciuc, plastic, vinilin, etc., evitând generarea de microfisuri în stratul superficial, așa cum o pot face alți surfactanți mai agresivi. De asemenea cleanerii Fakir pot fi utilizați și pentru curățarea echipamentului de ciclism, cum ar fi încălțăminte, casca, ochelari, etc.’’, precizează Valentina.

Și pentru ca o curățare să devină impecabilă, ce anume i-ar mai lipsi? Luciul!

“Ei bine, utilizând gama de cleaneri Fakir, suprafețele vor fi curățate, degresate, protejate împotriva coroziunii și a altor micro-agresiuni, fără urme reziduale și vor străluci, la propriu, de curățenie, intensificând culorile naturale. Produsele sunt biodegradabile, deci sunt prietenoase cu natura”, ne-a spus în încheiere Valentina.

Gama de produse Fakir Întreținere Biciclete

FAKIR Curățare & Degresare, spumă activă, concentrat – este un detergent concentrat destinat pentru curățarea bicicletelor clasice sau electrice, trotinetelor, motocicletelor și a altor vehicule de mici dimensiuni. Curăță și protejează atât  suprafețele vopsite (lucioase sau mate) cât și cele metalice, nemetalice (aluminiu), din cauciuc, plastic, carbon, etc. Îndepărtează eficient depunerile de praf, noroi, uleiuri, grăsimi, insecte, etc. Conține agenți pentru protecție anticorozivă și agenți de complexare care scad duritatea apei, favorizând procesul de spălare. Adică nu lasă urme reziduale. Fiind concentrat, poate fi folosit și ca atare, nediluat, fiind un puternic degresant.

  • Mod ambalare: flacon 1L; rezerva cu capac dozator; canistră 5L
  • Preț: 1L – 40 lei; 5L – 190 lei

FAKIR Curățare & Degresare, spumă activă, diluat – gata de folosire – este o soluție de curățare cu spumă activă gata preparată, destinată spălării bicicletelor clasice sau electrice, trotinetelor, motocicletelor și a altor vehicule de mici dimensiuni. Curăță și protejează atât  suprafețele vopsite (lucioase sau mate) cât și cele metalice, nemetalice (aluminiu), din cauciuc, plastic, fibră de carbon, etc. Îndepărtează eficient depunerile de praf, noroi, uleiuri, grăsimi, insecte, etc. Conține agenți de protecție anticorozivă și agenți de complexare care scad duritatea apei, favorizând procesul de spălare. Practic nu lasă urme reziduale.

  • Mod ambalare: flacon 500 ml cu trigger cu 2 moduri de pulverizare
  • Preț: 500 ml – 26 lei

FAKIR Degresare Transmisie – este un detergent cu putere ridicată de degresare destinat curățării suprafețelor sever murdărite ale sistemului de transmisie al bicicletei (schimbătoare, pinioane, angrenaj, foi, lanț, pedale). Înlătură eficient acumulările aderente de murdărie formată în principal din uleiuri, grăsimi, praf și funingine. Acționează prin dizolvarea murdăriei, apa folosită la clătire îndepărtează amestecul format, suprafața rămânând curată și degresată. Curăță urmele de rugină deja existente. Siguranță mărită în utilizare în comparaţie cu majoritatea solvenților (hidrocarburi) mai ales sub aspectul pericolului de incendiu. Conține agenți de protecție anticorozivă și agenți de complexare care scad duritatea apei, favorizând procesul de spălare.

  • Mod ambalare: flacon 500 ml cu trigger pentru pulverizare; flacon 1L; canistră 5L
  • Preț: 500 ml – 34 lei; 1L – 60 lei; 5L – 280 lei

Disponibilitate în magazinele din România

Noile produse Fakir, pentru întreținerea bicicletei, sunt deja disponibile pe site-ul producătorului. În următoarele săptămâni acestea vor ajunge și în magazinele specializate, de biciclete.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + fourteen =