Acum citesti
A apărut pe piață șaua cu spătar SaddleSpur

Deși pare o glumă de 1 aprilie se pare că nu este, pentru că azi nu e 1 aprilie…

Da, este vorba de o nouă șa pentru bicicletă sau, mai precis, un nou “tip” de șa, cu spătar. „Cercetătorii britanici”, chiar ei, de la Cambridge Centre for Sport & Exercise Sciences din cadrul Universității Anglia Ruskin, au studiat șaua și au concluzionat ca are un potențial foarte mare.

SaddleSpur este produsă de o companie britanică, iar beneficiul principal cu care vine este că, oferind suport pentru pelvis, confortul ciclistului se îmbunătățește semnificativ.

Noua șa este disponibilă în varianta cu lățime de 130 mm, greutatea anunțată fiind de 310 grame. Producătorul spune că este potrivită atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Designul nu este chiar nou, cel mai bun exemplu din trecut fiind șaua “banană” de la Raleigh Chopper. Astăzi SaddleSpur vine însă cu un design mult mai suplu, studiat și cu o greutate mult mai mică.

Însă un dezavantaj pe care îl vedem din prima este că nu te vei descurca prea bine pe coborâri abrupte, când trebuie să te lași pe spate. Așadar, pentru mtb, SaddleSpur s-ar putea să nu fie o idee bună. De asemenea, la șosea, după un sprint puternic, posibil să trebuiască să fii mai atent când te așezi la loc pe șa…

SaddleSpur încă nu există, dar este disponibilă pentru precomandă la prețul de 125 £. Primele livrări sunt programate pentru finalul lunii noiembrie 2023.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × five =