Acum citesti
Hope acționează două frâne hidraulice cu o mână cu manetele Tech 3 Duo și Tech 3 X2 Uno

Pentru cei ce au nevoie să frâneze doar cu o singură mână dar vor să folosească frâne hidraulice, Hope oferă două versiuni de manete Tech 3 pentru a face acest lucru. Pentru cei ce au nevoie să poată controla cele două frâne independent există maneta Duo, cu două leviere separate unice, iar pentru cei ce se mulțumesc cu o modulație egală există maneta simplă X2 Uno ce împarte egal forța de frânare între cei doi etrieri.

Pentru cei cărora maneta mecanică cu acționare dublă de la Paul nu le este suficient, Hope vine cu o soluție mai puternică și cu modulație mai bună, dar și cu acționarea ușoară specifică frânelor hidraulice.

La fel ca alte manete de frână cu acționare dublă, Hope Duo se adresează unei clientele de nișă. Dar pentru o mulțime de utilizatori potențiali, de la polo pe bicicletă până la biciclete cargo sau cicliști cu deficiențe fizice ce nu le permit folosirea ambelor mâini, Hope Tech 3 Duo ar putea să fie soluția perfectă pentru a obține puterea maximă de frânare și control superior cu o singură mână. De fapt proiectul Duo e rezultatul muncii unui MTB-ist francez cu manevrabilitate scăzută a unei mâini, care a dezvoltat în propriul garaj o soluție asemănătoare celei de la Hope, aceștia preluând proiectul și aducând creatorul original în echipa de dezvoltare.

Tech 3 Duo e o manetă unică și e formată practic din doi cilindrii principali situați unul deasupra celuilalt, fabricați dintr-un singur bloc rigid de aluminiu, ceea ce crează practic nu doar două circuite de frânare independente pentru acționarea cu o mână dar și montarea pe oricare parte a ghidonului. Fiecare manetă beneficiază de reglaje separate pentru cursă și reach, ele putând fi acționate separat sau împreună.

După cum e de așteptat de la Hope, corpul manetei este prelucrat CNC din aluminiu 2014 T6 în UK și este vândut separat sau împreună cu etrierele. Acesta poate fi combinat și cu etrierele cu 2 pistoane X2 de XC, cu 4 pentru enduro sau chiar cu modelul V4 de downhill, fiind compatibil cu discuri de 160-220 mm. Prinderea se face cu o clemă ce se deschide, fiind posibilă și atașarea cu sistemul SRAM Matchmaker. Tech 3 Duo e disponibilă în negru, argintiu, purpuriu, roșu, portocaliu, albastru ano, împreună cu etrierele în culori asortate.

Manetele Duo sunt deja disponibile în rețeaua de distribuție Hope. Maneta simplă are prețul de 230 Euro, la care se adaugă etrierele la alegere: X2, E4 sau V4. Pentru cei ce vor să cumpere pachetul întreg, la 380 Euro se poate cumpăra setul cu etrieri E4 de enduro iar la 335 Euro cel cu etrieri X2 de XC.

Pentru cei ce vor un sistem mai simplu, Hope avea deja în ofertă modelul Uno. Acesta folosește o singură manetă Tech 3 ce a fost modificătă să funcționeze cu un piston cu diametrul mai mare, venind împreună cu două etriere X2 Uno legate cu un sistem de distribuție. Fiecare etrier primește presiune hidraulică egală și ar trebui să ofere frânare similară la ambele roți de la o singură apăsare de manetă. O echilibrare mai bună se obține dacă se montează un disc ceva mai mare în față.

La fel ca Duo, și Uno e construită în totalitate de Hope în UK prin prelucrare CNC din aluminiu 2014 T6 și e disponibilă în toate culorile Hope. Modelul Uno e dedicat pentru montajul pe o singură parte, având o clemă de prindere ce poate fi combinată și cu manete de schimbător I-Spec sau Matchmaker. Bazată pe maneta originală Tech 3, beneficiază de reglaj de cursă și reach.

Modelul mai simplu Tech 3 X2 Uno este o opțiune ce costă doar 250 Euro pachetul ce include pe lângă manetă și două etriere X2.

Ambele modele Duo și Uno sunt deja disponibile pentru comandă.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 + 14 =