Acum citesti
Maneta Paul Duplex care acționează ambele frâne deodată a fost readusă pe piață

Paul Component spune că tonele de cereri de la clienți i-au convins să readucă pe piață o componentă veche și de mult aruncată la arhive. Totuși ei au și motivele proprii pentru care au readus pe piață maneta de frână dublă Duplex. Duplex este deci gata din nou să acționeze ambele frâne la o singură apăsare de deget.

Proiectată original pentru practicanții de polo pe bicicletă care aveau nevoie să acționeze ambele frâne cu o mână, Duplex a fost utilizată și de cicliștii care nu puteau folosi două manete datorită limitărilor fizice.

Duplex a fost însă folosit și în numeroase alte aplicații pe biciclete ca cele tandem sau carbo ce folosesc mai multe frâne pe aceiași roată pentru a opri greutatea mare. Cum manetele au fost scoase din producție, valoarea lor pe piață a crescut mult și au devenit un produs foarte căutat. Practic toate aceste noi utilizări găsite de clienți sunt motivul pentru care Paul a readus maneta dublă în producție.

Paul Duplex are maneta fabricată CNC dintr-o singură bucată de aluminiu 6061 care acționează ambele cabluri ale frânelor deodată. Maneta are 94 g și poate fi reglată să aibă tragere scurtă sau lungă, pentru a putea fi folosită cu orice frână, de la cele de șosea până la V-brake-urile de MTB.

Manetele pot fi instalate atât în stânga cât și în dreapta, pe secțiunea cu diametrul de 22.2 mm a ghidonului, lângă manșor. Există și un șurub de reglaj al distanței față de ghidon, dar și două șuruburi de reglaj fin al tensionării fiecărui cablu în parte.

O singură manetă Duplex costă direct de la producător 152$, fiind disponibile culorile negru, argintiu, albastru și purpuriu, dar la prețul de 164$ se poate comanda și un model din aluminiu șlefuit. Toate manetele sunt produse în atelierul propriu din Chico, California și sunt deja disponibile.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + eighteen =