Acum citesti
HONBIKE PRO – bicicletă electrică pliabilă integrată, cu transmisie prin cardan

Bicicleta pliabilă electrică nouă de oraș HONBIKE 20 arată mai mult ca un model concept. Nu are nicio transmisie vizibilă la exterior, motorul și bateria sunt și ele ascunse. Luminile sunt integrate elegant iar computerul e integrat și el în pipă. Furcile din față și din spate au un singur braț. Dar bicicleta nu e un concept, e deja realitate, se vinde în Japonia și campania de crowfunding pentru lansare în Europa a atras 1430% din fondurile necesare. Astfel, bicicleta va fi o realitate și în Europa în această vară.

Noua bicicletă mică și pliabilă, cu roți de 20 cu 3 spițe și cadru din magneziu, naște multe subiecte ce pot fi dezbătute.

Roata spate e conectată la un singur braț al cadrului, care ascunde în interior și cardanul, furca fiind asortată, cu un singur braț. Motorul de 250 W este integrat în butucul din față iar bateria de 216Wh amplasată central e atât de mică încât ar putea să treacă neobservată.

Ambele roți au parte chiar și de aripi complete ce acoperă anvelopele de 20×2.125, luminile fiind integrate în acestea. Șaua e un model exotic, fără vârf.

Nu în ultimul rând bicicleta se pliază în două, pentru transport facil sau depozitare simplă acasă sau la birou.

Ebike-ul pliabil HONBIKE HF01 este conceput să aibă nevoie de foarte puțină întreținere, transmisia încapsulată având nevoie de o revizie doar la 40.000 km parcurși. Nu există lanț care trebuie uns și curățat.

Sistemul de asistență electrică are 5 niveluri de putere, alături de un mod de mers dar și un mod Hill Start Assist care oferă putere maximă imediat la pornirea în rampă. Folosind datele de la giroscop și senzorii de cuplu și viteză, bicicleta reglează permanent nivelul de asistență pentru a se adapta la teren și stilul ciclistului. Toate modelele au asistența electrică funcțională doar până la 25 km/h.

Bicicleta electrică pliabilă e disponibilă într-o singură mărime, dar e potrivită persoanelor cu înălțimea între 1.5 și 1.9 m, tija de șa având posibilitatea de a fi ajustată 24 cm. Există și o limită de greutate de 100 kg pentru ciclist plus bagaje.

HONBIKE e destul de compactă, cu o dimensiune pliată de doar 99x45x85 cm, însă greutatea e destul de serioasă, respectiv 20.8 kg. Are în schimb un mâner de transport integrat care e foarte util.

Autonomia asistenței electrice e de aproximativ 40 km iar bateria poate fi încărcată pe bicicletă sau demontată, în 3.5-4 h.

La achiziția prin Indiegogo se poate comanda cu reducere o baterie suplimentară, pentru a avea mereu una încărcată pregătită.

HONBIKE HF01 este disponibilă pentru precomandă prin campania Indiegogo la prețul de 1499$ în SUA sau 1639 Euro în Europa. Bateria suplimentară e disponibilă la prețul de 199$, incluzând o husă pentru transport la turele lungi. Prețul poate să scadă dacă există bonusuri locale la achiziția de biciclete electrice.

HONBIKE PRO (denumită și HF01) este oferită acum direct cumpărătorilor din Europa și SUA. Ea a trecut toate testele de siguranță și e în producție de serie. Livrările sunt așteptate să înceapă în iunie 2022 iar vânzările standard în aprilie 2022.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + nine =