Acum citesti
Hardtail de 5.9 kg: Stoll R1

Un hardtail cu greutatea unei cursiere a fost recent lansat de Stoll, purtând denumirea de R1 și al cărui cadru cântărește doar 788 de grame. Greutatea totală atât de scăzută a fost atinsă prin echiparea bicicletei cu componente de cursieră, cum ar fi schimbătorul și caseta Sram Red sau shiftere-le eTap AXS sub foromă de butoane, integrate în manșoanele din spumă. Angrenajul este un THM Clavicula XC, extrem de ușor, dar și roțile PiRope Superlight 900 care cântăresc sub 1 kg. Acestea sunt echipate cu anvelope Schwalbe Thunder Burt, iar alte componente ușoare sunt ghidonul și pipa Gemini Propus, șaua și tija Gelu Carbon Creations Combo, doar acestea din urmă fiind opțiuni care costă 740 de euro.

Dacă vrei să achiziționezi cadrul, acesta te va costa 4.500 de euro, pe când prețul pentru bicicleta completă este de 8.500 de euro.

Tot din aceeași categorie de biciclete super-ușoare face parte și modelul M2.2 SR, un full-suspension care pune pe cântar doar 9.9 kg. Cu o cursă de 120mm, bicicleta este construită pentru competițiile de XC și este echipată cu o furcă RockShox SID SL, un amortizor SID Luxe Ultimate și cu un set de roți Bike Ahead Composites BiTurbo RS, cu o greutate de 1.299 grame/set dar care poate susține maxim 95 kg (rider + echipament). La nivel de transmisie s-a optat pentru noul Sram XX SL wireless, iar la nivel de frâne – Trickstuff Piccola HD.

De remarcat este construcția link-ului din aluminiu cu formă de fagura, care oferă o rigiditate excelentă cadrului, însă care este greu de produs așa cum menționează cei de la Stoll.

Prețul pentru cadrul lui M2.2 este de 5.500 de euro cu tot cu amortizor și cuvete sau începând cu 8.900 de euro pentru întreaga bicicletă.

via Stoll

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × four =