Acum citesti
GT Zaskar LT este o versiune modernă de hardtail cu cursă lungă, pe tradiționalul cadru Triple Triangle

Nu sunt multe biciclete hardtail cu un desing atât de iconic ca cele GT cu forma specifică Triple Triangle. Împreună cu acesta, s-a dezvoltat și modelul legendar Zaskar, lansat în 1991! Multe s-au schimbat de atunci, inclusiv celebrul design Triple Triangle, dar spiritul polivalent al modelului Zaskar se regăsește și pe ultima sa versiune, Zaskar LT.

MTB-urile au devenit mai lungi, cu furci mai înclinate, cu tije de șa mai drepte, au primit curse mai lungi și folosesc anvelope mai late. Și cam acestea sunt și caracteristicile noului Zaskar LT. Construit să fie un hardtail foarte capabil, Zaskar LT oferă spațiu în cadru pentru anvelope 29×2.4. În față, furca standard e de 130 mm dar cadrul poate accepta modele de până la 140 mm.

Dacă design-ul original Triple Triangle a avut ca scop creșterea rigidității cadrului și a durabilității într-o perioadă în care cadrele de MTB rupte nu erau rare, noua versiune are ca scop amortizarea vibrațiilor. În loc să fie atașate de seattube și de toptube, seatstay-urile sunt acum atașate doar de top tube, permițând acestora să ofere cu 50% mai multă amortizare decât în versiunea cu ele sudate de seattube.

Disponibil în 4 mărimi, LT folosește un unghi al furcii de 66 de grade și al tijei de șa de 75 de grade, împreună cu valori mari ale reach-ului, cu pipe de 45 mm.

Cadru din aluminiu 6061 are un design specific 1x, cu headtube conic, butuc spate Boost de 148 mm, monobloc BSA de 73 mm și rutare internă completă, inclusiv pentru tija dropper.

Modelul e disponibil în două versiuni. Cea mai scumpă e Zaskar LT Expert ce folosește o transmisie cu componente SRAM NX/SX1x12, jante WTB ST i30 TCS cu butuci Formula și o furcă Rockshox ce nu a fost încă anunțată. Din poze pare să fie vorba de modelul RockShox 35 Gold, dar nu este un lucru sigur.

La un preț ceva mai mic e disponibil Zaskar LT Elite, cu transmisie SRAM SX Eagle 1×12, roți și anvelope tubeless, dar cu furcă SR Suntour Zeron 35 pe arc, împreună cu câteva componente ceva mai ieftine.

Bicicletele vor fi disponibile cât mai curând în Europa. Mai multe informații găsiți pe pagina producătoruluihttps://www.gtbicycles.com/.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 11 =