Acum citesti
Greg Minnaar este noul campion mondial

Greg Minnaar (RSA) a câștigat astăzi Campionatul Mondial de Downhill desfășurat la Leogang. În urma lui s-au clasat la scurt timp, Gee Atherton (GBR) și Stevie Smith (CAN), iar multe alte nume sonore au făcut astăzi un spectacol de zile mari, aici, pe traseul din Austria. Printre ei se numără și Gwin Aaron, care, deși a reușit cel mai bun timp în calificări, nu a mai putut parcurge traseul în viteză maximă în urma unor probleme tehnice. La categoria fetelor, Morgane Charre (FRA) a fost cea mai rapidă concurentă de astăzi, devenind astfel Campioană Mondială.

După ploaia din ultimele zile, nu mulți au fost cei care mai sperau la o zi însorită așa cum a fost cea de astăzi, soarele fiind îngăduitor și contribuind la un traseu mai solid precum cel de ieri. Nu este deci de mirare că media generală a timpilor a fost astăzi mai mare cu mai bine de 2 secunde. Două secțiuni tehnice abrupte și presărate cu rădăcini, au fost printre cele mai spectaculoase parcurse astăzi, însă nici jump-urile nu au relaxat prea mult specatatorii: whip-ul, a fost la mare căutare astăzi.

Spectacolul însă, nu a însemnat doar parcurgerea cu o viteză nebună a traseului de către cei mai buni rideri din lume ci și contribuția publicului, prezent într-un număr realmente impresionant. Chiar dacă toți participanții au fost susținuți puternic de către cei prezenți pe marginea traseului, nu am putut să nu remarc fanii neozeelandezi de lângă finish, care s-au făcut auziți de fiecare dată când un compatriot s-a aflat pe traseu.

Despre organizare nu sunt prea mult de povestit, dat fiind faptul că vorbim aici de un Campionat Mondial desfășurat sub egida UCI. Pe scurt, perfect. Rămân însă multe rânduri de scris despre Austria – o țară cât se poate de bike friendly, despre experiența pe care o trăiești aici alături de toți cei prezenți și nu în ultimul rând despre BikePark-ul din Leogang. Uluitor!

Dragoș Mitroi
editor-in-chief FreeRider.ro
Leogang, Austria

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − fourteen =