Acum citesti
Greg LeMond cade în ispita oțelului: Washoe

O figură carismatică a ciclismului american și chiar mondial, Greg LeMond se ocupă de ceva vreme cu producția de biciclete, deși mai degrabă s-a remarcat prin portbagajul cu ventuze sau home-trainer-ul pe care le-a dezvoltat. Cel mai recent model fabricat de către compania care îi poartă numele se numește Washoe, este un oțel pur-sânge și, dacă antipatia pentru produsele Orientale a atins cote maxime, află că pe acest cadru stă scris Made in the USA.

lemond

Fiind un cadru de oțel care se respectă, LeMond Washoe folosește țevi Reynolds 853, care fac greutatea să atingă 1.705 grame pentru un exemplar de mărime 57 și vopsit. Doar oțelul reprezintă singurul element clasic al acestei mașinării, căci în rest beneficiază de o furcă de carbon Enve, standard de rulment pedalier PressFit 30 și compatibilitate cu seturile mecanice și electronice.

Pe de altă parte, fiind o cursieră de oțel, Washoe, denumită astfel după tribul de indieni din zona natală a lui LeMond, mizează și pe rafinament. Cei care au construit de mână bicicleta în SUA au avut mare grijă pentru detalii și la fel de fascinant este și faptul că singurul abțibild aflat pe Washoe este cel care indică originea și denumirea țevilor. În rest, tot ce ține de vopsit a fost realizat tot manual și putem afirma fără teamă că meșterii au făcut o treabă de 5 stele. Mai multe detalii despre Wahoo se pot găsi pe site-ul oficial.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × four =