Acum citesti
Gravel bike-ul Otso Waheela C vine în variantă nouă, cu spațiu imens pentru anvelope

Dacă stai să te întrebi ce dimensiune de roți și anvelope ai vrea să folosești azi, probabil ești posesorul unei Otso Waheela C. Modelul gravel din carbon este unul dintre cele mai versatile de pe piață, datorită sistemului inteligent de dropout care modifică atât distanța dintre roți cât și înălțimea monoblocului, pentru a adapta bicicleta folosirii de roți și anvelope de dimensiuni diferite. Bicicleta a primit acum o variantă îmbunătățită, cu culori noi și componente modificate.

Chiar dacă cadrul e neschimbat, trebuie remarcat amănuntul ce face această bicicletă să fie unică. Cu un spațiu suficient pentru anvelope 700c x 53mm, 29×2.1 sau 27.5×2.25, bicicleta poate fi echipată cu cele mai mari anvelope gravel existente pe piață.

Mulțumită celor trei poziții ale sistemului Tuning Chip al dropout-urilor, se pot monta și anvelope mai mici fără ca monoblocul să ajungă în poziții nefericite. Când Tuning Chip-ul e în poziția din față, monoblocul e cel mai ridicat. Cu cât Chip-ul se mișcă mai în spate, monoblocul coboară pentru a compensa faptul că anvelopele mai mari l-ar ridica. Este de remarcat că Tuning Chip-ul nu e un sistem culisant, acesta folosește o prindere serioasă cu șuruburi ce fixează totul deasupra axului thru, unind solid toate componentele pentru a evita apariția zgomotelor la funcționare.

În total, distanța dintre roți se poate ajusta cu 20 mm iar înălțimea monoblocului cu 4 mm, folosind cele trei poziții ale Chip-ului. Bicicleta are și un toptube mai lung, proiectat să funcționeze cu pipe scurte pentru o manevrabilitate mai bună și un spațiu mai mare între picioare și anvelopa față.

Cadrul din carbon folosește matrițe EPS pentru o configurație ușoară fără prea multă rășină și cu pereții interni fini. Monoblocul filetat de 68 mm este simplu de folosit. Cadrul poate fi echipat cu transmisii 1x sau 2x, cu spațiu imens pentru foi: 53T pentru 2x și 50T pentru 1x rotund sau 46T pentru 1x oval. Rutarea internă este compatibilă și cu tijă dropper, iar furca Lithic din carbon folosește ax thru de 15×100 mm, împerecheat cu un ax de 12×142 mm în spate.

Pentru cei ce nu sunt foarte încântați de axul thru de 15 mm din față, Otso a anunțat că sunt pe cale să lanseze un adaptor de la 15 la 12 mm pentru furcile Lithic Hiili existente. Acest lucru ar permite tuturor proprietarilor unei furci Lithic sau oricărui cumpărător al unei biciclete Otso noi să aibă opțiunea ambelor tipuri de ax pe aceiași furcă.

O noutate la Waheela C este alegerea culorii, ce poate fi în schema Midnight Blue & Chartreuse sau Seafoam & Maroon. Acestea dau un aspect superb bicicletelor. Noile scheme de culoare se vor adăuga celor existente deja: Gloss White, Matte Black și Gloss Red.

Modelul e disponibil sub formă de kit cu cadru, furcă și cuvete la 2250$ sau ca bicicletă completă la 3600$ cu echipare Shimano GRX. Este posibilă personalizarea bicicletei în detaliu cu ajutorul instrumentelor de pe pagina producătorului. Toate modelele sunt disponibile cu excepția temporară a culorii Gloss Red.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen + nineteen =