Acum citesti
Woodfellas Racing se relansează în 2023 și își caută parteneri!

De cele mai multe ori începutul anului este optimist și mulți dintre noi pornesc la drum cu planuri noi. Este și cazul Asociației Sportive Woodfellas din Oradea care, după o pauză destul de îndelungată, este pregătită să ia „taurul de coarne”, încă o dată.

Pe Fabian Istvan aka Mutzi, l-am cunoscut cu mulți ani în urmă. Fiind fondatorul asociației, el este cel care știe cam totul despre ciclism și bicicletă în zona sa. În 2016, când a pornit la drum cu ONG-ul Woodfellas, planul era promovarea mersului pe bicicletă, petrecerea timpului în natură, protejarea naturii, dar și organizarea de concursuri. Șapte ani mai târziu scopul lor a rămas neschimbat, echipa Woodfellas Racing obținând între timp și rezultate demne de luat în seama la diferite concursuri.

foto: Woodfellas Racing

Astfel, Thermal Enduro este unul din rezultatele acestei pasiuni, fiind un concurs la care am participat și eu în 2019, când a fost etapă, parte din Cupa Națională de Enduro. Și este fabulos ce au reușit să facă… din nimic. În zonă sunt doar dealuri, nimic cu altitudine, nimic “epic” care să te dea pe spate. Dealul Șomleu, de lângă Betfia, este gazda traseelor de mtb-enduro, dar nu numai, pentru că găsești aici trasee foarte potrivite și pentru mtb cross country, dar și ciclocross.

Când am fost aici în 2019 am fost cu adevărat impresionat de ce am găsit, comunitatea unită și locul care, chiar dacă nu anunța nimic spectaculos, a fost mai mult decât atât. Thermal Enduro a fost chiar concursul de la care am primit una dintre cele mai spectaculoase poze ale mele!

foto: Mihai Leu

Însă viața nu este ușoară pentru o astfel de echipă și ONG, pentru că indiferent cât de mare este pasiunea, toate lucrurile astea nu pot fi făcute fără susținere financiară. Așadar pentru 2023 asociația își caută parteneri în vederea înființării unei baze sportive de unde să continue activitatea la care s-a angajat: amenajarea și întreținerea traseelor pentru cicloturism, organizarea de concursuri sportive cum este și Thermal Enduro, dar și evenimente sportive pentru promovarea mersului pe bicicletă, indiferent de vârstă, înființarea unei școli de mtb, relansarea echipei Woodfellas Racing plus multe altele.

Dacă poți susține activitatea ONG-ului WoodFellas, îi poți contacta aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − ten =