Acum citesti
Velopresso, automatul de cafea pe roți alimentat de la pedale

Inventivitatea face casă bună cu bicicletele și acest lucru nu mai este un secret demult. O nouă confirmare a valențelor pe care le are vehiculul mult-iubit vine din partea studenților Lasse Oiva și Amos Field Reid, care urmează Royal College of Art din Marea Britanie. Având o legătură mai strânsă cu pragmatismul decât cu arta, cei doi au conceput Velopresso, o tricicletă dotată cu un espressor de cafea, ambele puse în mișcare de către forța celui care pedalează.

Ineditul vehicul are transmisia care îl propulsează și mecanismul de măcinat boabele de cafea pe bază de curele, inventatorii optând pentru un sistem Gates. Totuși, Velopresso necesită niște energie externă care să încălzească apa ce contribuie la delicioasa băutură, energie provenită de la o butelie pentru turism, dar cei doi studenți caută o soluție mai ecologică pentru acest lucru.

Velopresso a câștigat distincția pentru design Deutsche Bank Award 2012 și locul secund la 2012 Pininfarina Design Contest. Rămâne însă de văzut ce succes va avea de acum încolo, când se va încerca introducerea sa pe piețele europene și nord-americane.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + 1 =