Acum citesti
Ungaria permite bicicliștilor să se urce în șa în stare de ebrietate

Legislativul maghiar a luat vinerea trecută o decizie controversată privind circulația bicicliștilor pe drumurile publice, ridicând orice fel de sancțiune pentru cei care pedalează în stare de ebrietate.

ciclisti_beti

Dacă șoferii sau alți participanți la trafic sunt prinși la volan după ce au consumat alcool, aceștia sunt pedepsiți cu amenzi usuturătoare sau chiar închisoare. Și pentru bicicliști erau valabile aceste pedepse până săptămâna trecută, când Parlamentul maghiar a decis că nu e nicio problemă ca cineva să meargă cu bicicleta indiferent cât de mult alcool a consumat, atâta vreme cât poate utiliza sistemul de direcție. Cu alte cuvinte, atâta vreme cât poți mișca ghidonul, poți să te plimbi nestingherit pe drumurile și străzile Ungariei, indiferent cât alcool ai băut.

Decizia a strânit un val de indignare în rândul celor care luptă pentru promovarea mersului pe bicicletă, cu atât mai mult cu cât ungurii sunt printre cei mai avizi navetiști pe două roți din această parte a Europei. Reprezentanții comunității de bicicliști spun că un motiv posibil pentru această hotărâre ar fi numărul de accidente în care au fost implicați bicicliștii, număr care a rămas constant și după 2012, când utilizarea bicicletei după consumul de alcool era permisă doar pe străzi secundare. Cu toate acestea, țările din regiune sunt mult mai stricte când vine vorba de alcool și bicicletă, Slovacia și Cehia pedepsind această alăturare cu amenzi de până la 2.000$, în timp ce în Polonia o astfel de faptă îți poate suspenda dreptul de a mai folosi bicicleta pe drumurile publice preț de câteva luni.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 3 =