Acum citesti
Un nou “adventure race” pe mapamond! Migration Gravel Race!

Migration Gravel Race este un nou concurs de ciclism pe etape, destinat bicicletelor gravel de data asta, având loc în Kenia, în rezervația Maasai Mara mai precis. Migration Gravel Race a avut prima ediție în 2021, anul acesta ajungând la frageda vârstă de 3 ani. Concursul durează 4 zile, are o lungime totală de 650 km cu o diferență de nivel de 8000 m. În 2023 aventura are loc între 20 și 23 iunie.

foto @migrationgravelrace

Migration Gravel Race este o cursă „semi susținută” de organizatori, în sensul că între etape dormi la cort, cam ca în stilul celebrului ABSA Cape Epic din Africa de Sud, dar la un nivel mult mai mic și cu un traseu mai ușor și mai puțin accidentat, gândit pentru gravel.

Traseul de 650 km parcurge poteci, drumuri forestiere, traversează râuri și trece prin noroaie, totul în timp ce în jurul tău „mișună” animalele sălbatice specifice Keniei, cum ar fi zebrele, girafele, elefanții, dar și leii, leoparzii și rinocerii. Cumva, organizatorii garantează că în fiecare zi te întorci cu bine în “race village”.

Taxa de participare este de 1.200 $, care nu pare atât de mult având în vedere peisajele, experiența deosebită avută și zilele speciale petrecute în Kenia, însă înscrierea nu este și garantată. După ce răspunzi la câteva întrebări care privesc practic palmaresul tău sportiv, organizatorii vor decide dacă te acceptă. La acest preț mai adaugi, printre altele, avionul, o plimbare dus-întors, București – Nairobi, costând în jur de 770 euro, plus bicicleta.

Însă Migration Gravel Race este mai mult decât un simplu concurs, întrucât face parte din Proiectul AMANI, o inițiativă gândită să creeze oportunități echitabile de participare la concursuri pentru cicliștii est-africani.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 4 =