Acum citesti
Ultimele 10 zile de înscriere la l’Étape Romania by Tour de France

Startul celei mai importante competiții de ciclism de șosea pentru amatori din România, l’Étape Romania by Tour de France, se apropie cu pași repezi. Te mai poți înscrie doar până la data de 24.08.2023, asta dacă între timp nu se ocupă toate locurile și evenimentul devine sold-out! Așadar dacă nu te-ai înscris încă, grăbește-te!

Iată câteva informații importante despre competiție:

Pe 27 august, Bucureștiul va fi gazda L’Étape by Tour de France, cea mai renumită cursă de ciclism din lume dedicată amatorilor și pasionaților. Evenimentul va bloca artere importante ale capitalei începând cu ora 7:00 dimineața urmând ca acestea să fie redate circulației după ora 14:00. 

România se află pentru al doilea an pe harta internațională a prestigiosului eveniment L’Étape, oferind celor peste 2000 de concurenți așteptați la start experiența unică a campionilor chiar la ei acasa: o capitală fără trafic, trei trasee excepționale, cele mai înalte standarde de organizare și o atmosferă festivă care sărbătorește sportul și apartenența, participanții fiind înscriși de regulă ca echipă sau susținuți de familie, prieteni, colegi. 

În data de 27 august traficul va fi restricționat începând cu ora 07:00 dimineața până la ora 14:00 pe următoarele străzi și artere: 

Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către București, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Știrbei Vodă și Ion Câmpineanu, Șoseaua Kiseleff, Străzile Buzești, Berzei, V. Pârvan. B.P. Hașdeu și Bd. Libertății.  

Organizatorii și Poliția Rutieră colaborează pentru a identifica cele mai bune trasee ocolitoare.  

Programul evenimentului din 27 august, acțiuni și activități în Race Village-ul amplasat în Piața Constituției: 

  • 08:00 – vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscriși pe traseul City Adventure de 14 km 
  • 09:00 – vor pleca în cursă cei înscriși pentru traseele The Ride, de 42 km și The Race, de 85 km. 
  • 13:30 – festivitatea de premiere în Race Village când sunt planificate activități și surprize atât pentru concurenți cât și pentru vizitatori 

Pe traseu sunt organizate trei puncte de alimentare care vor asigura nivelul optim de hidratare al concurenților: unul în zona de start și finish, unul la Arena Națională și unul în Piața Victoriei. De asemenea, concurenții au la dispoziție suport tehnic fix în aceleași zone ca punctele de hidratare și unul mobil, care va însoți plutonul pe întreaga cursă.  

O echipă medicală cu înaltă pregătire profesională și vastă experiență în medicina de urgență va fi prezentă la fața locului pe toată perioada evenimentului. Ambulanțele Sanador (tip C) vor asigura intervenție medicală în caz de urgență și sunt dotate cu defibrilator, monitor, electrocardiograf, pulsoximetru, glucometru, ventilator mecanic, aspirator portabil și fix, injectomat și toate celelalte echipamente medicale prevăzute de regulamentele în vigoare la nivel național. 

Race Village-ul L’Étape Romania by Tour de France din Piața Constituției va spune tuturor povestea brandului legendar prin intermediul unei expoziții Tour de France și a numeroaselor activări ale sponsorilor, într-o atmosferă relaxantă de festival care va transforma Bucureștiul, pentru o zi, în capitala ciclismului românesc. Tot aici vor fi organizate: o zonă comercială cu profil sportiv unde vor fi prezente cele mai importante branduri de echipament și nutriție sportivă, food-court, zonă de încălzire pentru concurenți, asistență mecanică pentru cicliști, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă și numeroase concursuri cu premii realizate de sponsorii evenimentului. 

„În calitate de partener pe termen lung al Federației Române de Ciclism și co-organizator al Turului României, suntem mândri să luăm parte la dezvoltarea ciclismului în țara noastră și să vedem cum acest sport câștigă din ce în ce mai multe inimi. Ne-am alăturat astfel cu entuziasm echipei L’Étape România, continuând în mod firesc demersurile noastre de a susține performanța și de a încuraja un stil de viață activ și sănătos.   

Considerăm că L’Étape este un eveniment unic, care oferă oricărui pasionat de ciclism, indiferent de nivelul de pregătire, șansa de a trăi emoțiile unei competiții de renume mondial, așa că îi așteptăm pe bucureșteni în număr cât mai mare la linia de start.”, a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan România, sponsor oficial al L’Étape Romania by Tour de France. 

Antoine QUIERS, Project Manager pentru Seria L’Étape by Tour de France, în cadrul A.S.O.: 

„În câteva zile, mii de cicliști vor pedala pe străzile Bucureștiului pentru cea de-a doua ediție a L’Étape Romania by Tour de France. Aștept cu nerăbdare acest eveniment minunat și sunt sigur că participanții vor trăi în acest an, din nou, o experiență unică a ciclismului. 

Cu trei tipuri diferite de curse, L’Étape Romania se aliniază perfect scopului nostru de a împărtăși pasiunea pentru ciclism cu toți sportivii. Pedalând în cadrul L’Étape Romania, toți participanții vor deveni imediat membrii unei familii mondiale de cicliști (peste 50.000 de cicliști în 2022), oferindu-le acces exclusiv la cea mai mare cursă de ciclism din lume destinată amatorilor (17.000 de participanți): L’Étape du Tour, în Franța. 

Cu Reward, programul de fidelitate al seriei de evenimente, aceștia vor beneficia de un interval de timp exclusiv de preînregistrare la L’Étape du Tour. În plus, topul primilor trei participanți la masculin și feminin din cursa lungă se vor califica automat în programul Campionatului, primind o intrare gratuită în primul val de start al L’Étape du Tour și ocazia unică de a concura împotriva celor mai buni cicliști amatori din lume. 

În urmă cu câteva săptămâni, Victor LAFAY, câștigătorul L’Étape du Tour din 2018, a câștigat etapa a doua a Turului Franței 2023. Așa că, cine știe, următorii câștigători ai L’Étape Romania ar putea deveni viitorii cicliști din plutonul din Turul Franței! 

Între timp, ne vedem la linia de start a L’Étape Romania 2023, pentru a vă bucura de ceea ce se întrevede a fi o ediție uimitoare!” 

Numeroase companii de top din România s-au alăturat celui mai puternic brand de ciclism din lume, Tour de France la L’Étape Romania. Sponsorul oficial al evenimentului este Auchan, alături de care s-au implicat în calitate de sponsori: Altex, Dorna, Vodafone, RTPR și World Class. Furnizorii oficiali și Partenerii evenimentului sunt: Decathlon, Perskindol, TechnoGym, PowerBar, Sanador, GETSBET, SKODA, Lindab, GIANT, Gramofon, Velux, Reciclad’OR, Remat Holding, Paste Băneasa, Black Cab, Agriro Fresh & Oliveris, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Farmacia de detergent, Vesta, Terapie pentru mișcare, CPI Security, Artesana, Hama, Salonul Bicicletei, Cosmapp Global, AmBike, MTB Academy, Heineken 0.0%, Drovie și WWF. 

Partenerii instituționali care susțin evenimentul sunt Ambasada Franței, Federația Română de Ciclism, Federația Română de Triatlon și Comitetul Paralimpic Român. 

Europa FM susține evenimentul în calitate de Partener Media Principal,  căruia i se alătură TVR, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Agenția de Presă Rador, BIZ, Cariere, Bursa, HotNews, B365, Romania Journal, Go4Fun, GabrielSolomon.ro, Biciclistul.ro, SportM.ro, Aimx.ro, Freerider.ro, RidersClub.ro, Sportya.net.  

L’Étape Romania by Tour de France este organizat de MPG România, lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă, care include organizarea a peste 8.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 27 de ani de activitate. Conceptul evenimentului L’Étape by Tour de France aparține AMAURY SPORT ORGANISATION, Franța, (ASO), liderul mondial în organizarea curselor de ciclism și deținătorul legendarului brand Tour de France. 

Și iată și câteva informații succinte:

Nr. 1 mondial  

Cea mai cunoscută cursă de șosea din lume 

190 – țări în care se difuzează Tour de France 

30 – naționalități participante la Tour de France 

1.2 milarde – ore de difuzare la nivel mondial 

2.5 miliarde – audiență cumulată la nivel mondial pe radio & TV 

8.7 milioane de fani activi 

90 % awareness la nivel mondial, mai mult ca Super Bowl sau Formula 1 

Istoric 

1903 – se naște Turul Franței.  

1993 – apare seria L’Étape by Tour de France din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori să trăiască această experiență unică  

2022 – România este cea de-a 20-a țară acceptată în seria L’Étape by Tour de France 

Comunitate puternică 

50.000 cicliști participanți în seria L’Étape în 2022 

17.000 participanți la L’Étape du Tour în Franța 

2000 – cicliști estimați la a doua ediție L’Étape România 

24 – țări participante în seria L’Étape 

Important 

Pot participa copii începând cu vârsta de 8 ani și vor beneficia de un discount de 25%  

Evenimentul este deschis și pentru pasionații de MTB  

Cicliștii de performanță care vor răspunde provocării vor beneficia de un clasament dedicat  

Cursa are loc în București, cu Race Village-ul în Piața Constituției 

Trasee 

City Adventure 14 KM – vârstă minimă: 8 ani;  

The Ride 42 KM vârstă minimă: 15 ani;  

The Race 85 KM – vârstă minimă: 15 ani; 

Race Village 

O atmosferă de festival care transformă  Bucureștiul, pentru o zi, în capitala ciclismului românesc. Aici vor fi organizate: expoziție despre Tour de France, zonă comercială cu cele mai importante branduri de echipament și nutriție sportivă, food-court, zonă de încălzire pentru concurenți, asistență mecanică pentru cicliști, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă și numeroase concursuri cu premii realizate de sponsorii evenimentului. 

„Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ!”  

Cicliștii cu dizabilități pot participa gratuit la cursă prin campania realizată cu ajutorul OMV Petrom.  

Premii 

Caștigătorii vor primi premii de peste 25.000 euro, în bani și produse oferite de sponsori. În plus, primii trei cicliști amatori clasați în cursa The Race, la feminin și masculin, se vor califica pentru programul internațional L’Étape Championship și vor primi câte o invitație de a participa la celebra L’Étape du Tour din Franța, cea mai renumită competiție de ciclism din lume dedicată amatorilor. 

Celebrul tricou galben (Yellow Jersey), acordat câștigătorilor, simbol al victoriei, excelenței, pasiunii și hotărârii va deveni marea provocare pentru cicliștii participanți.  

Tricoul verde se acordă câștigătorului secțiunii SPRINT, organizată pe o porțiune de câteva sute de metri, imediat după trecerea pe lângă Arcul de Triumf. 

Mai multe detalii despre seria globală de evenimente și despre competiția locală se găsesc pe site-ul oficial romania.letapebytourdefrance.com , iar cei care doresc să intre în cursă, se pot înscrie în secțiunea ÎNSCRIERI. Informații la zi se găsesc pe profilele de  

Facebook: https://www.facebook.com/letaperomania  și 

Instagram: https://www.instagram.com/letaperomania  

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 − 2 =