Acum citesti
Turul Orient Express scoate în evidență potențialul cicloturistic al României

Cu toții am auzit acest lucru de atâtea ori, încât riscăm să îl luăm de bun: România are un potențial turistic important. Din păcate, nu este exploatat la optima sa capacitate, chiar dacă diferite inițiative autohtone se străduiesc să schimbe acest lucru. Pe de altă parte, întreprinzătorii străini văd altfel lucrurile, un caz concret fiind cel al unor canadieni al căror tur cicloturistic își consumă o parte consistentă pe teritoriul României.

orient

Compania se numește Tour d’Afrique și, pe lângă faptul că are și o fundație care sprijină dezvoltarea infrastructurii de biciclete în Africa, organizează expediții cicloturistice în toată lumea, de la America de Nord la Oceania. Unul din multiplele tururi pe care le organizează în Europa este cel numit Orient Express, ce urmează renumita rută de la Paris la Istanbul.

Și, după cum ați intuit până acum, o bună parte a sa trece pe teritoriul României, pe unde poposește câteva zile bune. Nu doar trece pe aici, ci și își rezervă timp să viziteze cetatea Alba Iulia, zona Făgăraș, unde se va urca Transfăgărășanul, Curtea de Argeș, cetatea Târgoviște, dar și Bucureștiul. Întreaga descriere a turului poate fi citită aici. Așadar, acest lucru spune destul de multe despre potențialul pe care ținuturile autohtone îl au, potențial care sperăm că va fi folosit corespunzător în viitorul apropiat.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + twelve =