Acum citesti
Timişoara, lider în promovarea ciclismului urban românesc

În ciuda unor măsuri controversate din ultima vreme, Timişoara a câştigat competiţia municipiilor în domeniul promovării ciclismului urban şi a turismului verde, organizat de Centrul Regional de Protecţie a Mediului România, în baza proiectului Mobile 2020, relatează Radio România Actualități.

timisoara_intermodal

Proiectul Mobile 2020 îşi propune promovarea ciclismului în 11 oraşe mici şi mijlocii din Europa, sub forma unui concurs-sondaj, care să evidenţieze activităţile derulate de autorităţile locale pentru îmbunătăţirea ciclismului utilitar, dar şi colaborarea cu ONG-urile din domeniu. Cu toate acestea, Timișoara este mai degrabă orașul constrastelor, căci pe de o parte a fost locul unor măsuri directe luate împotriva bicicliștilor, cum ar fi interzicerea accesului lor în centrul orașului, iar pe de alta se lucrează la implementarea unor stații de transport intermodal și la dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete. Nu în ultimul rând, în Orașul de pe Bega a studiat și Roxana Șerbănoiu, care a ales ca temă de disertație realizarea unei infrastructurii de biciclete corespunzătoare pentru urbe.

Alături de Timişoara, orasul Sebeș a fost declarat câştigător la categoria oraşe sub 100.000 de locuitori. Premiul simbolic al campaniei – o bicicletă – a fost oferită, astăzi, Primăriei Timişoara, în cadrul unei ceremonii, de către reprezentanţii REC România.

Sursa: Radio România Actualități

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × five =