Acum citesti
Startul în Turul Franței 2015 se dă din Utrecht

Olanda se pare că a dezvoltat o pasiune pentru Turul Franței, sau poate invers, după ce azi dimineață s-a anunțat că Marea Buclă din 2015 va porni din Utrecht. Acesta va fi cea de-a șasea plecare a celei mai celebre curse de ciclism de pe pământ olandez.

turul_frantei_2015

Primul oraș olandez care a găzduit Le Grand Depart a fost Amsterdam, în 1954, urmat la aproape două decenii de Scheveningen (1973). Leiden a reprezentat punctul de plecare pentru ediția din 1978, care aproape i-a purtat noroc lui Joop Zoetemelk, olandezul încheind cursa de atunci pe locul secund în spatele titanului Bernard Hinault, după care Turul a ocolit Țările de Jos pentru încă aproape două decenii.

În 1996, din ‘s-Hertogenbosch au pornit cicliștii în cursă, după care Rotterdam a preluat acest rol în 2010, în condițiile în care alt mare tur, Giro d’Italia, a plecat tot în acel an din Amsterdam, una din etape încheindu-se chiar la Utrecht. Acum, acest oraș a fost ales pentru startul Marii Bucle și este foarte posibil ca primele etape ale întrecerii să se consume în Țările de Jos. Anunțul oficial va fi făcut la o conferință de presă în data de 28 noiembrie, care va avea loc simultan la Paris și Utrecht.

Sursa: letour.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + 6 =