Acum citesti
Snow Bike Festival Gstaad

În weekendul trecut a avut loc a doua ediție a Snow Bike Festival care s-a desfășurat în localitate Gstaad din Elveția. Așa cum puteți deduce încă din denumire, evenimentul gravitează în jurul Fat Bike-urilor sau Mtb-uri echipate cu anvelope late, iar formatul presupune o competiție pe etape, mai exact trei la număr, o cursă nocturnă de tip eliminator, un fun ride, un bike-expo și nelipsita petrecere. Festivalul are la bază ideea de a oferi un eveniment dedicat exclusiv biking-ului pe timp de iarnă, mișcare care odată cu apariția fat bike-urilor și a diferitelor variațiuni, a devenit tot mai populară în rândul riderilor care căutau alternative pentru perioada sezonului rece.image

În ceea ce privește competiția pe etape, organizatorii au propus un traseu cu etape a căror lungime să fie cuprinsă între 25 și 35km și cu diferențe de nivel cuprinse între 500 și 1000m. Pentru participarea la competiția pe etape se putea alege între mai multe pachete fiecare pachet având încluse diferite servicii, de la cazare în hoteluri de 4 stele și până la 3 mese pe zi. Prețul acestor pachete variază în funcție de serviciile oferite, cel mai ieftin valorând 1200 franci elvețieni (990 franci elvețieni pentru preînscriere) în timp ce pachetul care cuprinde cele mai multe servicii costa 2190 franci elvețieni(platinum pass).

La competiția pe etape au participat și nume consacrate din mtb-ing precum Konny Looser care după etapa cu numărul doi, desfășurată sâmbătă și pe care a terminat-o pe poziția a 5-a, a declarat că a avut mult de furcă cu traseul în ziua a doua datorită zăpezii care s-a înmuiat și care astfel a presupus un efort fizic suplimentar din partea participanților. Etapa cu numărul doi a fost câștigată de Tomas Misser care s-a declarat foarte mulțumit de rezultat având în vedere că a obținut victoria la sprint, dar și că a beneficiat de greșelile făcute de adversarii direcți.

Rezultatele finale au fost stabilite prin cumularea punctajului obținut la cursa eliminator cu cel de la competiția pe etape. Astfel câștigătorul absolut de la băieți a fost spaniolul Misser Tomas în timp ce la fete câștigătoarea a fost olandeza Hielke Elferink. Vă lăsăm în compania unui montaj video pentru a vă face o impresie mai bună despre Snow Bike Festival!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × four =