Acum citesti
Shimano Tiagra primește frâne hidraulice

BR-RS405-R_zz_zz_STD_S1_draftTehnologia modernă a frânelor pe disc hidraulice pentru cursiere ajunge repede în game de preț neașteptate. Astfel, Shimano a anunțat lansarea frânelor pe disc din gama Tiagra, BR-RS405. Aestea sunt situate sub modelele Ultegra și 105 și deasupra modelului Sora mecanic. Ele sunt compuse din etrieri de tip flat mount și manetele STI mecanice și hidraulice ST-RS405. În completarea setului sunt discurile SM-RT81-S/SS de 140, respectiv 160 mm, care beneficiază de Ice Technology.

BR-RS305-R_zz_zz_STD_S1_draftFrânele pe disc oferă ciclistului încredere mai mare, în special în condiții de vreme proastă, pe coborârile lungi și în zonele periculoase, fiind foarte potrivite pentru toate tipurile de ture pentru sportivii amatori, zonă pentru care sunt dedicate componentele Tiagra. De asemenea, jantele rămân neafectate de uzură, indiferent de condițiile de rulare.

ST-RS405-R_zz_zz_STD_S1_draftSchimbarea vitezelor cu manetele Tiagra pe 10 pinioane rămâne la fel de performantă, fiind efectuată cu efort minim și producând un click puternic ce indică faptul că treapta de viteză a fost schimbată. Poziția manetei poate fi reglată 10 mm, pentru un plus de confort.

Aerisirea frânelor se va face simplu, acasă sau în atelier, la fel cu restul modelelor Shimano.

Setul de frâne cu manete hidraulice Shimano Tiagra va fi disponibil pe piață începând cu luna iulie.