Acum citesti
Semafoare corelate pentru bicicliști, în Danemarca

Departe de plaiurile mioritice o asemenea idee, căci nici semafoarele inteligente pentru automobile nu funcționează cum ar trebui, însă danezii, pionieri în ale deplasatului cu bicicleta, vor să introducă o nouă măsură care ar mai putea preveni din aglomerația care se constată la semafoare în fiecare zi. Da, chiar așa, o inițiativă care te lasă fără cuvinte.

Radfahrer in Kopenhagen

Cum traficul de biciliști în Copenhaga este foarte dens, autoritățile au venit cu o soluție menită să descongestioneze traficul: semafoare inteligente, corelate în funcție de numărul de bicicliști aflați în aria fiecărei intersecții. Sistemul detectează numărul de bicicliști cu ajutorul telefoanelor, acestea trimițând date în permanență despre poziția acestora. Astfel, semafoarele vor arăta mai mult timp culoarea verde dacă traficul este dens.

1.2 milioane de bicicliști străbat zilnic cei 350 de km de piste, noua propunere făcând parte din țelul pe care danezii și l-au propus: să fie prima capitală din lume, care nu mai emite CO2, până în 2025. Aceste planuri ambițioase includ și transportul în comun, autobuzele urmând a folosi curent electric fiind de asemenea corelate cu aglomerația și semafoarele, pentru a nu risipi timp prețios.

Mai rămâne o singură problemă de soluționat: s-au ridicat diverse voci care consideră că această soluție nu poate fi una viabilă dintr-un singur motiv. Oamenii nu doresc să fie urmăriți toată ziua cu ajutorul smartphone-ului. Dacă soluția va fi aplicată, rămâne de văzut, căci va fi supusă votului.

via Spiegel.de

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × two =