Acum citesti
Rockrider prezintă noile biciclete Race 900S și Feel Team Edition S

Rockrider, brand-ul care aparține magazinului Decathlon, prezintă două variante de biciclete full-suspension. Una care este dedicată segmentului de cross-country, iar cealaltă, cu o cursă a suspensiilor mai mare, se încadrează lejer în segmentul de trail/all-mountain. În următoarele rânduri veți găsi mai multe detalii despre Rockrider Race 900S și Rockrider Feel Team Edition S.

Race 900S

Orientată spre performanță, este construită pentru a se bate în competițiile de maraton și XCO. Are o greutate de 12,3 kg în marimea L, iar cadrul construit din carbon a facut parte din echipa ROCKRIDER Racing Team în anul 2022, unde a bifat niște rezultate foarte bune.

Varianta de top actuală a modelului Race 900S, primește componente de calitate superioară care oferă rider-ului performanță maximă. Prin aceste componente se numără transmisia care provine de la SRAM, modelul GX Eagle AXS, și care nu este cel cu prindere UDH ci cel din prima genarație. Caseta dispune de 12 pinioane unde cel mai mic are 10 dinți și cel mai mare are 52 de dinți, iar în completare vine foaia de 34 de dinți. Per total ai un raport cu care orice urcare poate fi dovedită.

Pentru a menține controlul asupra bicicletei pe de-a lungul coborârilor tehnice, Race 900S este echipat cu furca RockShox SID Base și amortizorul pe aer RockShox SIDLuxe Select+. Ambele au o cursă de 120 mm. Frânele, cele mai importane componente când vine vorba de control maxim asupra vitezei, sunt SRAM Level TL care sunt acompaniate de discurile care au un diametru de 180 mm (F) și 160 mm (S).

Roțile de 29 inch Reynolds construite din carbon sunt echipate cu anvelopele Hutchinson pentru aderență optimă. Acesta combinație dă rezultate bune în format tubeless, prin urmare riscul de a face pană este redus, iar aderența este mult mai bună căci poți merge cu o presiune mai mică.

Race 900S este disponibil în patru mărimi, pleacă de la S și se termină la XL și de asemenea există mai multe variante de echipare.

Feel Team Edition S

Acest full-suspension construit din carbon oferă un mix interesant între preformanță pe urcări și distracție pe coborâri. Dispune de o geometrie progresivă, pe care o întalnim la bicicletele actuale de all-mountain. Când vine vorba de coborâri prin bolovani, sărituri și radăcini, Feel Team Edition S este echipat cu o furcă RockShox Pike Ultimate, a cărei cursă este de 140 mm. Şocurile primite în partea din spate sunt preluate de un RockShox SuperDeluxe Ultimate cu o cursă mai mică decât cea a furcii, anume 130 mm.

Prin urmare, bicicleta aceasta stăpânește foarte bine coborârile cu unghiul furcii amplasat la 65 grade, iar distracția nu lipsește căci chain-stay-ul are o lungime de 435 mm.

Dacă dă un randament bun la coborâre, are nevoie și de niște frâne zdravene, acelea sunt SRAM G2 RSC. Etrierul are patru pistoane și în combinație cu discurile cu diametrul de 200 mm atât în față cât și în spate, frânarea este precisă și puternică.

Pentru urcări, acest model este echipat cu transmisia SRAM GX Eagle cu 12 pinioane și foaia de 32 de dinți. Raportul oferit este mai mult decât suficient, căci cel mai mare pinion aflat pe caseta are 52 de dinți.

Roțile construite din carbon provin de la Mavic, anume modelul Crossmax XLR care sunt destinate segmentului de trail. Anvelopele Vittoria Mazza de 29 inch vor fi acolo când vei avea nevoie de aderență și nu te vor lăsa la greu nici la urcări căci au o suprafață de rulare foarte bună. Ele sunt tubeless-ready și jantele vin împreună cu bandă de tubeless.

De asemenea, Feel Team Edition S este disponibil în patru mărimi, S, M, L și XL, iar prețul de achiziție al acestui model este de aproximativ 20.000 lei.

Via Rockrider

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 + 3 =