Acum citesti
Rezultatele sezonului 2018 – CSA Steaua Cycling Team

Cu o istorie care începe în 1948, echipa de ciclism Steaua București a avut de-a lungul timpului una dintre cele mai reprezentative prezențe pe scena sportivă românească. Relansată în 2015 în varianta modernă, CSA Steaua Cycling Team include azi câțiva dintre cei mai talentați cicliști ai noștri.

Pentru sezonul care se încheie în următoarele câteva zile, echipa se mândrește cu 5 titluri de campioni naționali, 6 titluri de vicecampioni naționali și 4 medalii de bronz la campionatele naționale de șosea, mtb și pistă. Echipa a participat la tururi internaționale în Turcia, Serbia, Albania, Ungaria, dar și la cele trei Tururi internaționale UCI organizate în România, fie cu echipa națională, fie cu CSA Steaua. Acestea au fost Turul Bihorului, Turul Ținutului Secuiesc și Turul României unde, cu un efort comun al echipelor românesti, ediția a fost câștigată.

La șosea, în 2018 CSA Steaua Cycling Team a avut următoarele rezultate: două titluri de vicecampioni naționali la Proba de contratimp individual cu Ana-Maria Estera Coteaza locul 2 și Daniel Crista locul 2. La proba de fond Ana-Maria Estera Coteaza a obținut locul 3, iar Daniel Crista locul 2.

La velodrom echipa a obținut mai multe titluri prin Daniel Crista – campion național la Scratch, la Urmărire 4000 m, Omnium, iar Adriana Ceaușescu – campioană națională la 500 m vicecampioană la 200 m sprint și locul 3 la 2000 m. La echipe Daniel Crista, Valentin Pleșa și Mihnea Cristian au obținut locul 3 la 4000 m și locul 3 la Sprint olimpic, Valentin Pleșa devenind și vicecampion național la Scratch.

Pentru Daniel Crista câteva dintre cele mai bune rezultate ale anului 2018 au fost locul 1 la etapa 1 și locul 2 etapa 2 la Turul Alexandru cel Mare din Grecia, locul 3 din etapa 1 și locul 5 din etapa 2 la Turul Devei, locul 2 la Campionatul național Șosea Fond și locul 2 la contratimp, locul 2 la Campionatul național de mtb, locul 5 la etapa 1 și locul 8 la etapa 2 din Tour of Faith Sultan Mehmet UCI 2.2, locul 13 la general la Turul Albaniei UCI 2.2, locul 15 la general și 3 clasificare montană la Turul Serbiei, locul 1 din etapa 1, locul 13 din etapa 2, locul 8 din etapa 3, locul 6 din etapa 4a, locul 9 din etaapa 4b și 5 în CG la Turul Ținutului Secuiesc.

Valentin Pleșa a avut și el un sezon bun, câteva din cele mai bune rezultate ale sale fiind locul 2 ITT la Veo Tur Salaj, locul 1 la King of Transfăgărășan, locul 3 la Cursa Dunării Călărășene, locul 1 în etapa 4b la Turul Ținutului Secuiesc, locul 2 la proba ITT, locul 1 în etapa 2 și locul 1 în etapa 3 la Turul Clujului, locul 2 la Cupa Ardealului, locul 3 la urmărire echipe, locul 3 la sprint olimpic și locul 2 la scratch la Campionatele Naționale de Velodrom.

Cosmin Bidilici a avut în 2018 partea sa de rezultate, câteva dintre cele mai semnificative fiind locul 2 la Circuitul Național din Ungaria, locul 1 la Velotur Sălaj, locul 2 la Concursul național din Grecia, locul 4 la RGT Seciu, locul 1 la Circuit comuna Cristian, locul 1 la Turul Municipiului Deva etapa B, locul 1 la categorie la Alexandru cel Mare – Grecia, locul 2 la RGT Titi Aur.

Cristian Mihnea, student la Facultatea de contabilitate și Informatică, și-a încheiat sezonul 2018 cu locul 4 la U23 în etapa 1 la Turul Ciclist al Clujului, locul 5 la U23 în etapa 1 la Turul Municipiului Deva, locul 8 la U23 în etapa 2 de la Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc UCI 2.2, iar la Campionatele naționale de Velodrom obținând locul 3 la Urmărire echipe și locul 3 la Sprint olimpic.

La feminin, echipa a obținut rezultate prin Ana-Maria Gageanu Dumitrescu și anume locul 3 la Open feminin la cursa Alexandru cel Mare – Grecia, locul 3 la fond open feminin la Turul Devei, locul 3 la open feminin la toate cele trei probe de la Turul Orașului Cluj, locul 1 la Qeen of the Păltiniș Mountain, locul 3 la open feminin la Cupa Max Ausnit, locul 2 la open Feminin la RGT The Wall Pucioasa.

Cu un istoric de 5 ani în acest sport, Ana-Maria Estera Coteaţă este o prezență constantă pe podiumurile concurusilor de ciclism. Pentru 2018 ea a obținut locul 2 la TTI la Campionatele Naționale de Șosea, locul 3 la CN Șosea proba de fond și locul 1 la mai multe concursuri: RGT Velotur Porolissum, TTI la Turul Clujului, Circuit Turul Clujului, Fond Turul Clujului, RGT Oradea, GRT August Rush cursa de Sprint, RGT August Rush Circuit și Livada cu Cireși (MTB).

Adriana Ceaușescu are peste 30 de ani de experiență în sport, cariera fiind începută cu atletismul. Pentru 2018 Adriana a adus echipei un titlu de Campioană Națională la Velodrom 500m, dar și multe alte rezulatate cum ar fi locul 1 la elite fond și locul 3 în etapa întâi la Turul Alexandru cel Mare – Grecia, locul 1 la Memorialul George Negoescu, locul 4 la RGT Drumul Vinului, locul 1 la Cozia MTB, locul 1 la Cupa Mircea Romașcanu. La Campionatele Naționale de Velodrom, Adriana a obținut și titlul de vicecampioană la 200 m sprint și locul 3 la 2000 m.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca in cadrul CSA STEAUA Cycling Team activeaza si Theodor MATICAN, la categoria paraciclism, MT2. A adus Romaniei cele mai multe puncte UCI, pentru clasamentul pe natiuni, aducator de locuri pentru Tokyo2020, iar 2018 a fost un an deosebit:
Locul I Mondial in Clasamentul UCI(Uniunea Ciclista Internationala) mai-iunie 2018 (in prezent locul VIII)
Locul IX Campionatul Mondial – Maniago, Italia 2018 – Sosea
Locul X Campionatul Mondial – Maniago, Italia 2018 – ITT
Locul I International Cup – Singapore, Singapore, Mai 2018 (Road)
Europa Cup – Heraklion, Grecia, Mai2018 (ITT)
– Beograd, Serbia, Sept 2018 (Road /ITT/General)
– Puchov, Slovacia , Sept2018 (ITT/General)
– Torokbalint, Ungaria, Sept2018 (Road /ITT/General)
Locul III Europa Cup – Puchov, Slovacia , Sept 2018 (Road)
Locul IV Europa Cup – Verola, Italia, Apr2018 (Road)
Campion National Paraciclism MT2 (ITT/Road) 2018

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven − four =