Acum citesti
Proiecție foto: Micul paradis din inima Atlanticului, explorat cu bicicleta

Insulele Capului Verde sunt genul acela de destinație pe care mulți dintre noi am numi-o „de vis”. Alții, mai norocoși puțin, au văzut-o cu ochii lor și cei mai norocoși, cum ar fi Ștefan Roman, au străbătut-o pe bicicletă, savurându-i detaliile care îi creează farmecul. Toată călătoria clujeanului cicloturist va constitui un nou eveniment fotografico-biciclist organizat de Clubul de Cicloturism Napoca, în data de 3 aprilie, când va avea loc proiecția fotografiilor din exoticul periplu.

insulele

Evenimentul are loc la Casa TIFF, cu începere de la ora 20. Va fi o ilustrare fotografică a unei ture de drumeție și documentare cu durata de trei săptămâni în acest pitoresc arhipelag vulcanic din mijlocul Atlanticului, prin insulele Boa Vista, Fogo și Santiago. De asemenea, include si o ascensiune pe cel mai înalt vârf din aripelag – Pico do Fogo, de aproape 3.000 metri altitudine și având un crater imens.

Insulele Capului Verde sunt situate la 570 km vest de coastele Africii și au o suprafață totală de aproximativ 4.000 km pătrati și circa 500.000 locuitori. Sunt 10 la număr, grupate în insulele Barlavento și Sotavento și sunt de o diversitate surprinzătoare, clima variind pe distanțe mici de la zone umede cu vegetație luxuriantă până la zone aride și semideșertice, iar fauna conține numeroase endemisme, ca rezultat al izolării.

Sursa: CCN

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven − 5 =