Acum citesti
Polițiștii timișoreni vor patrula pe biciclete

Pe lângă faptul că e un vehicul nepoluant și potrivit pentru întreținerea unei condiții fizice peste medie, bicicleta este și soluția ideală pentru deplasare cu costuri reduse. Sau pentru deplasare pur și simplu. În această idee, publicația Opinia Timișoarei consemnează decizia luată de primarul Orașului de pe Bega, Nicolae Robu, care a anunțat că polițiștii locali ai municipiului vor trebui să se deplaseze pe bicicletă în misiunile de patrulare căci parcul auto al instituției lor nu are suficiente autoturisme.

politie_locala_timisoara_biciclete

Foto: timișoreni.ro

Totuși, primarul Robu oferă și o consolare oamenilor legi dezamăgiți de noul lor vehicul, și anume aceea că omologii lor din Statele Unite ale Americii, Franța sau Germania utilizează de ceva vreme bicicleta și asta nu le-a știrbit cu nimic autoritatea în fața contravenienților.

“Au multe biciclete, au 80, trebuie să le folosească, după nevoi. Ei, când sunt în misiune, au voie să intervină și acolo unde nu este permis cu bicicleta. Nici n-au avut mașini, că de mulți ani este interzis să cumperi mașini, le-am transferat niste mașini vechi, destul de prăpădite, ca să aibă totuși mobilitate. Dincolo de faptul că este o compensare a faptului că nu avem mașini suficiente, noi chiar trebuie să folosim bicicleta acolo unde se potrivește și cred că aici se potrivește” completează edilul-șef al Timișoarei.

Sursa

Vezi Comentarii (4)
  • Foarte tare!

    De ce s-ar simti prost cineva pentru ca merge pe bicicleta? E un mijloc de transport super practic, ecologic si super folosit in o multime de tari mai dezvoltate ca a noastra – unde vei pe bicicleta nu doar tineri sau oameni „saraci”.

    Numai la noi se gasesc „destepti” care sa râdă de oamenii pe bicicletă, dar aceia sunt dintr-o categorie ce nu merita atentia acordata in general de tabloide si emisiuni total lipsite de inteligenta.

    Singurul inconvenient ar fi zilele ploioase, dar in rest… spor(t) la pedalat!

    Poate datorita politistilor pe bicicleta vor invata si soferii sa respecte mai mult prezenta biciclistilor in trafic.

  • GENIALA IDEE,INTR-O TARA IN CARE PERSISTA DOAR IDEILE ,,GENIALE,, PENTRU FURT SAU JAF DIN BUGETUL STATULUI,ALE IUBITILOR NOSTRI POLITICIENI !!! FELICITARI CELUI CARE A PUS IN APLICARE ACEASTA IDEE,CARE DENOTA O BUNA GINDIRE SI MATURITATE !!! NICI NU AM CUVINTE CIT SINT DE IMPRESIONAT DE CEVA CE IN ALTE PARTI ALE LUMII ESTE DE MULTA VREME CEVA OBISNUIT !!! POATE MAI MARII TARII,PRESEDINTE [ SLABE SPERANTE] ,PRIM-MINISTRU,PARLAMENTARI,GUVERNANTI,SE VOR TREZI LA REALITATE ,SA VADA SI ACEST ASPECT,PRINTRE MULTE ALTELE : CARUTE PE DRUMURILE PUBLICE,ANIMALE NESUPRAVEGHEATE,EXCREMENTE DE ANIMALE LA TOT PASUL [ BALEGI DE VACA SI CAL,IN SPECIAL,MAI PE ROMINESTE SPUS ] INCIT ITI ESTE SCIRBA SA TE DEPLASEZI CHIAR SI CU MASINA,CU ATIT MAI PUTIN PE JOS SAU CU BICICLETA,EXISTIND IN PERMANENTA RISCUL SA FI STROPIT DIN CAP PINA-N PICIOARE CU ACESTE MINUNATE ,,BALEGI,,AUTOHTONE,, [ AM VAZUT ASA CEVA SI AM RAMAS INMARMURIT ,BIATA FEMEIE,O INVATATOARE,PLINGEA AMARNIC STROPITA CU BALEGA PE FRUMOASELE EI HAINE DE CULOARE ALBA !! ]. TRAIASCA ROMINIA DEMOCRATICA [DAR DE CACAT ],PE CIND O TARA CU ADEVARAT EUROPEANA,REALA,NU DOAR CU NUMELE ??? SINTEM DEPARTE DE EUROPA SI MAI ALES DE CIVILIZATIE,MAI DEPARTE DECIT ESTE PAMINTUL DE SOARE !!! REALITATE,IN SPECIAL CEA ASA -ZIS RURALA,O DOVEDESTE PE DEPLIN !!! RAMIN DOAR SPERANTELE,CACI DE ANI BUNI SI INCA MULTI ANI DE-ACUM INAINTE,VOR FI DOAR ELE SI NUMAI ELE !! O ROMINIE EUROPEANA,GEN GERMANIA,FRANTA,ITALIA,ETC.RAMINE O PURA UTOPIE SI VOR MAI TRECE MULTE SUTE SAU MII DE ANI PINA ATUNCI SAU POATE NICIODATA !! AMIN !!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − 12 =