Acum citesti
Pistă de biciclete avem, păcat că n-o putem folosi

Sfidarea logicii nu este ceva care să fi apărut odată cu Clenciul 22 al lui Joseph Keller, ci se petrece, adesea, chiar lângă noi, cu o ciclicitate care l-ar face invidios și pe cel mai dibaci ceasornicar. Categoria acestor întâmplări este alimentată de o veste venită din nord-vestul României, mai precis despre pista de biciclete care leagă Satu Mare de orașul maghiar Fehérgyarmat. Pista are 45 de kilometri lungime, este pregătită, toate lucrurile sunt în regulă, doar că…

pista_biciclete_satu_mare

…doar că traversarea din România în Ungaria sau invers pe aceasta este ilegală, căci nu există niciun punct de trecere al frontierei în calea ei. Și cum nici în Spațiul Schengen nu ne aflăm, bicicliștii din regiune au, practic, două variante: fie doar contemplează isprava materializată cu ajutorul celor 5,5 milioane de euro ai UE, fie se plimbă fiecare până la granița dintre state. Așadar, ne aflăm în fața unui paradox: unde ar putea fi piste de biciclete nu sunt, iar unde sunt, nu pot fi folosite în scopul propus. Să ne bucurăm totuși că România și-a extins rețeaua de piste de biciclete cu 18 kilometri?!

Sursa: EvZ

Vezi Comentarii (4)
  • Sunt desutle cazuri unde este si un cos de gunoi sau o statie de trolebuz pe pista. O alta problem este ca ar trebuii un gardulet pe partea cu carosabilul ca sa nu ai bucuria ca da cienva peste tine, asa cum era sa o patesc un data de 21.07 cand un taximetrist trage dreapta, urca pe trotoar si imi taie calea.

    Mare ii nesimtirea in tara asta, mai ales din partea politiei care nu face nimica. La noi nu exista pentru soferi termenu de linie continua, sens unic, semnalizare. Nu doar o data am vazut toape care au intrat pe interzis si nu aveau nici o treaba cu acest lucru.

  • Stati linistiti ca si in Spania am mers pe o pista de biciclete, care leaga doua orase intre ele,(BENIDORM-LA NUCIA) si pista se oprea direct intr un panou publicitar al unei stati de autobus.

  • daca tot a venit vorba de Satu Mare, as vrea sa fac cateva poze saptamana viitoare sa vedeti noile piste de biciclete care s-au facut in zone destul de importante ale orasului. asta e 0 :))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 5 =