Acum citesti
Peste 600 de amenzi pentru cei care au parcat pe pista de biciclete din București

La mai bine de un an de când a devenit funcțională, pista de biciclete din București aflată pe strada Buzești are un cel puțin dublu rol pentru că pe lângă destinația sa primară, aceasta servește și unor șoferi „respectuoși” ca loc de parcare. Totuși, Poliția Rutieră a început să îi penalizeze pe cei care aveau obiceiul să staționeze pe pistă, aplicând până acum 600 de amenzi contravenționale și multe alte sute diferite sancțiuni, relatează publicația wall-street.ro.

piste_biciclete_buzesti_3
Unul dintre cei amendați?

 

Contactați de wall-street.ro, reprezentanții poliției locale au subliniat că numai în 2014 au dat peste 1.400 de sancțiuni pentru parcare ilegală pe pista de biciclete din zona Buzești. „Dintre aceste peste 1.000 de sancțiuni, peste 600 au fost cu amenda contravențională. Cumulat, au fost acordate amenzi în valoare de peste 48.000 de lei, șoferii primind și puncte de penalizare”, subliniază un reprezentant al poliției. În 2015, până la această dată, au fost acordate 120 de sancțiuni, cu amenzi de 19.000 de lei.

„În zona sunt permanent patrule de poliție, dar pe unii șoferi pur și simplu nu îi interesează că încalcă legea”. În cele peste 1.000 de sanctiuni se încadrează și cele verbale sau avertismente scrise. Au existat și câteva sesizări de distrugere a bunului public, persoanele în cauza fiind cercetate de poliția națională.

Tot publicația în cauză aduce la lumină un aspect mai puțin cunoscut, anume că pista de biciclete se află încă în garanție. Lucrarea, efectuată de Euroconstruct Trading și Tehnologica Radion, este încă în garanție, iar aceasta se întinde pe o perioadă de cinci ani. „Pistele de biciclete sunt parte integrantă a lucrării respective. În legătura cu separatorii care au fost montați pentru a delimita pista de restul carosabilului, aceștia au fost montați dintr-un stoc al Administrației Strazilor, nefiind practic finanțați în cadrul lucrării de investiții”, au declarat pentru wall-street.ro reprezentanți ai Primăriei București.

Euroconstruct Trading 98, deținută de doi oameni de afaceri apropiați de Dorin Cocoș, este una dintre companiile „abonate” la contracte cu statul român, fiind însă și obiectul unor cercetări penale și a unor lucrări cu caracter cel puțin îndoielnic. Tehnologica Radion nu stă nici aceasta prea bine – în septembrie 2014 și-a cerut insolvența iar proprietarul a fost trimis în judecată. „Remedierea pistei a fost efectuată în permanență. Din păcate, nivelul scăzut de civilizație și-a pus amprementa și, cu toate eforturile Primăriei Municipiului București, nu s-a reușit stoparea actelor de vandalism”, completează reprezentanții Primăriei.

Sursa

Vezi Comentariu (1)
  • ieri in fata mea pe buzesti un sofer (iritat chiar) care parcase cu totul pe pista, a smuls un separator din ala de plastic si l-a aruncat pe trotuar

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 2 =