Acum citesti
Peste 5.000 de bicicliști la BikeFest 2013

Asociația Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, a organizat cea de-a treia ediție a BikeFest, festivalul dedicat biciclistului și biciclistei urbane a anului și care marcheaza închiderea sezonului velo. Conform organizatorilor, peste 5.000 de bicicliști au invadat Parcul Izvor din Capitală, în weekend-ul 14–15 septembrie, și s-au bucurat de cel mai mare eveniment dedicat bicicliștilor urbani.

bikefest_2013

Seria evenimentelor BikeFest 2013 a fost deschisă sâmbătă dimineața cu proba de Pentathlon, competiție pentru bicicliștii amatori, la care s-au înscris peste 700 de concurenți. Evenimentul a continuat cu activități mai interesante, concerte mai multe, proiecții de scurtmetraje, expoziții de biciclete, ateliere de creație pentru copii, bicicliști mai mulți, competiții mai trăsnite, premii din belșug și multe surprize.

„În 2010, când am lansat programul „I’Velo” nu vedeai în orașe prea mulți bicicliști. Astăzi, mii de oameni merg cu bicicletele noastre în fiecare săptămână, iar acest lucru a putut fi văzut și la cea de-a treia ediție a BikeFest. Atât dimensiunea evenimentului, cât și gradul de utilizare a bicicletelor cresc sistematic. M-am bucurat să văd atât de mulți tineri pe bicicletă, chiar și copii însoțiți de părinți. Așadar, avem toate premisele să avem un număr și mai mare de bicicliști în anii următori”, a declarat Steven van Groningen, președinte Raiffeisen Bank România.

„Au fost două zile de super festival, iar activitățile din cadrul BikeFest 2013 și competițiile organizate au adunat o mulțime de oameni în parc, marea majoritate dintre ei pe biciclete. Numărul bicicliștilor, în creștere de la un an la altul, dovedește că suntem uniți și, într-un final, vom fi atât de mulți încât o să avem piste și parcări, drepturi și respect în trafic. Venind la BikeFest, este clar, susții comunitatea și lupți pentru drepturile tale. Le mulțumim sponsorilor, partenerilor și tuturor bicicliștilor care ne-au fost alături la BikeFest și sperăm să îi avem alături și la ediția de anul viitor”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Duminică, peste 800 de persoane au participat la cel mai mare maraton de Schwinn Cycling, organizat de World Class România, iar mulți dintre ei au rezistat până la final pe când Turul Skirt Bike a adunat mai mult de 400 de bicicliste cochete, care au parcurs traseul Parcul Izvor, Hașdeu, Splaiul Unirii, Pod Izvor, Pod Cotroceni și retur. De asemenea, BikeFest 2013 a oferit și premii substanțiale participanților și vizitatorilor, printre care biciclete, vouchere, card-uri, și diferite produse.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − 4 =