Acum citesti
Pe cât de excentric, (probabil) pe atât de scump: Vanhulsteijn X Urushi

Orice obiect poate deveni unul de statut, mai ales dacă o casă de licitații își pune mintea la contribuție în acest sens. Numai că pentru a deveni de statut, trebuie să aibă un anume preț, care, la rândul său, poate fi cerut numai dacă e ceva cu adevărat deosebit. Bicicleta de față poartă designul unic al celor de la Vanhulsteijn și este vopsită cu exclusivistul lac japonez Urushi, lucruri care  contribuie din plin la impresia artistică, dar parcă nu este genul de bicicletă pe care să scoți la prea multe ieșiri, nu?

sotheby

Originea cadrului este o poveste interesantă, în speță Herman van Hulsteijn, proprietarul companiei Vanhulsteijn, l-a dezvoltat pornind de la o lampă de dormitor. Pe de altă parte, vopseaua folosită este derivată din Urushi, a cărui sevă devine un fel de lac odată ce se intră în contact cu oxigenul, asigurând o protecție de invidiat, dar și un aspect pe măsură. Singura problemă este că durează între 3 și 6 luni pentru ca seva să se transforme în lac, dar acest detaliu parcă doar crește prețul bicicletei și mai e și un lucru cu care te poți lăuda tuturor.

Modelul Vanhulsteijn X Urushi va fi produs în doar 9 exemplare, dar nu s-a auzit nimic de prețul de pornire pe care îl va avea la licitația organizată de Sotheby’s. Însă putem specula că nu va fi ceva tocmai accesibil muritorilor de rând.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + five =