Acum citesti
Pasaj suprateran cu acces pentru bicicliști în Lugoj

Lugojul are putea fi lejer oferit ca un exemplu de urmat privind utilizarea și utilitatea bicicletei. Sigur, acest mijloc de transport a prins rădăcini în orașul bănățean de pe vremea când nu existau discuții prea multe pe marginea mobilității urbane sau a altor termeni similari, dar acesta e alt subiect. Și cum tradiția în acest sens merge mai departe, municipalitatea a realizat cel mai nou pasaj suprateran din oraș ținând cont de nevoile celor care pedalează.

lugoj

Lucrările se află pe la jumătate și, chiar dacă inițiativa este lăudabilă, constructorii mai trebuie să se adapteze rigorilor infrastructurii pentru biciclete. Rampele de urcare pe pasaj sunt prea abrupte pentru a fi parcurse de un biciclist sau de un mopedist, așa că trebuie refăcute.

“Vom face un alt proiect care să dea posibilitatea, să urci pe bicicletă până pe pod şi să cobori pe bicicletă de pe pod. Pentru a avea o pantă uşoară cu cădere de 10%, va trebui să avem cam 30 de metri de rampă. Pe malul dinspre Ştrand se va realiza către alei o rampă, iar la piaţă va merge pe lângă dig o astfel de adăugire”, a declarat primarul Francisc Boldea, pentru cotidianul local Redeșteptarea.

Sursa: Redeșteptarea

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 3 =