Acum citesti
Papion pe bicicletă la Iași

Odată cu ziua de 8 martie apare și prilejul de a demonstra un plus de atenție acordat doamnelor și domnișoarelor, iar bicicleta este mijlocul ideal pentru a ajunge la cât mai multe dintre ele. Sau cel puțin asta au gândit cei de la IașiBike când au pus la cale și au pus în aplicare „operațiunea” Papion pe bicicletă, relatată pe site-ul clubului.

iasibike

„8 Martie de anul acesta a debutat cu o dimineaţă mohorâtă în nuanţe de gri, prevestind mai mult o zi banală şi ploioasă de primăvară. Cu o strângere de inimă dar şi cu speranţa că poate primăvara va ţine cu noi măcar astăzi, am aşteptat ora 12:00, ora întâlnirii în Piaţa Unirii a băieţilor din IaşiBike. Urma să ne adunăm pregătiţi, cu biciclete şi în ţinută de sărbătoare, pentru a oferi fetelor din Iaşi un mărţişor într-o formă mai deosebită, şi anume o mică bicicletă ca simbol al clubului nostru, împreună cu urările noastre şi invitaţia de a pedala împreună la evenimentele noastre.

Am găsit o Piaţă a Unirii invadată de reprezentanţi ai unor partide politice, care împărţeau cu generozitate flori doamnelor şi domnişoarelor prezente în zonă, grupuri acompaniate de reporteri ai unei televiziuni locale, care probabil nu voiau să rateze ocazia de a informa concitadinii despre latura frumoasă a politicii (sic!).

Au venit şi băieţi care s-au întrecut pe sine şi s-au prezentat “la patru ace” pe bicicletă, spre surprinderea plăcută a trecătorilor şi impresionând astfel prezenţa feminină. După câteva sferturi academice, timp în care ne-am aranjat papioanele, ne-am amuzat făcând glume şi fotografii, am savurat sfinţişori delicioşi aduşi de un coleg biciclist şi am zâmbit fetelor din grup care primeau lalele şi zambile, am decis să trecem la acţiune, să împărţim cele 400 de mărţişoare pregătite cu grijă în ajun. Primele fete întâlnite în drumul nostru şi cărora le-am oferit mărţişoare ne-au zâmbit şi ne-au spus că ar pedala cu mare drag prin oraş, dacă ar exista piste şi un drum mai sigur pentru biciclişti. Mesaj care ne-a plăcut şi pe care ne dorim să îl transmitem şi noi mai departe celor în drept, visând la acea zi în care Iaşul va dispune de condiţii decente pentru cei care vor să se deplaseze pe două roţi în siguranţă.

Ne-am îndreptat apoi spre pietonalul bulevardului Ştefan cel Mare, cu speranţa că vremea primăvăratecă va scoate din casă mult mai multă lume. Soarele, deşi s-a lăsat aşteptat, avea să apară printre nori, pe un cer în sfârşit senin, după atâtea zile mohorâte, umplându-ne sufletul de bucurie cu căldura lui.

Pe feţele doamnelor şi domnişoarelor întâlnite în drumul nostru şi cărora le-am oferit cu drag mărtişorul nostru am regăsit şi surprins zâmbete şi cuvinte de apreciere. Poate şi câteva priviri circumspecte sau chiar câteva refuzuri de la persoane, ‘agresate’ probabil în trecut fie de reprezentanţi ai unor campanii publicitare, fie de cei care solicită ajutor material pentru cei aflaţi în dificultate.

Regretul fetelor care nu ştiu să pedaleze l-am diminuat sau chiar înlăturat, sperăm noi, prin invitaţia noastră la cursurile gratuite de pedalat, şi pe care dorim să le desfăşuram imediat cum se vor mai aduna ceva grade în termometru, colegii nostri fiind convinşi, din experienţă, că fiecare cursantă poate pleca pedalând pe bicicletă, fără ajutor, după absolvirea cursului .

Marea surpriză a zilei ne-a fost oferită pe pietonal de un grup de ‘cavaleri’ care au împărţit flori din partea Primăriei, dar careau creat mai ales o atmosferă ‘ca-n filme’. Un rând întreg de băieţi ce purtau joben s-a împărţit în două, dându-şi jos pălăria cu un gest teatral, lăsând să treacă prin mijloc sărbătorita zilei, femeia. Cele câteva doamne şi domnişoare care au avut norocul să întâlnească acest grup au fost impresionate şi emoţionate de această primire, simţindu-se onorate să se afle, fie şi pentru câteva clipe, în centrul atenţiei acestor gentlemani.

Cu speranţa că mărţişoarele oferite de membrii clubului IaşiBike au adus femeilor măcar un zâmbet de ziua lor şi, poate, dorinţa de a ieşi la o plimbare împreună pe două roţi, vă aşteptăm cu bucurie la următoarele noastre evenimente şi sperăm că la finele lunii mai/inceputul lui iunie veţi fi nelipsite de la SkirtBike – cel mai important eveniment din Iaşi dar şi din ţară, adresat exclusiv doamnelor şi domnişoarelor invitate la o plimbare pe bicicletă în ţinută cochetă.”

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six − 2 =