Acum citesti
Orașul unde fiecare locuință va trebui să aibă spațiu pentru parcarea bicicletelor

Desemnat acum câțiva ani ca fiind cel mai ecologic oraș al Germaniei, Freiburg își duce mai departe politica de încurajare a practicilor sustenabile și cât mai puțin poluante. O recentă inițiativă legislativă prevede că fiecare apartament nou construit în perimetrul orașului va trebui să aibă și un spațiu închis, ferit de intemperii, în care să se poată lăsa un număr de două biciclete.

freiburg

Prevederea va intra în vigoare începând cu primăvara anului 2015 și stipulează că „fiecare apartament va trebui să pună la dispoziție un spațiu închis, cu scopul de a preveni furtul și de a oferi protecție împotriva intemperiilor” pentru cele două biciclete care încap acolo. Astfel, se dorește evitarea supraaglomerării parcărilor publice pentru biciclete, dar și încurajarea oamenilor să folosească bicicleta cât mai mult, prin reducerea riscului de furt.

Freiburg este considerat ca fiind capitala ecologică a Germaniei, de-a lungul anilor implementând numeroase politici pentru creșterea calității vieții locuitorilor, care au privit transportul public, promovarea mersului pe jos și cu bicicleta, energiile regenerabile sau protejarea naturii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + eleven =