Acum citesti
Noul Giant Glory 2023, cu cadru din carbon

După 10 ani de la lansarea modelului precedent, Glory este prezentat în noua versiune, o bicicletă la a cărei dezvoltare a durat aproape 4 ani. Așadar, ce aduce nou a 5a generație a lui Glory? În primul rând, formatul roților: mullet sau 29 de inch, o geometrie personalizabilă, un cadru realizat complet din carbon și o nouă suspensie, botezată Maestro 3.

Cadrul este acum mai ușor și cântărește 3.2 kg, fiind totodată mai rigid. Din fabrică, bicicleta este livrate cu roți 29 (față) și 27.5 (spate), iar posibilitățile de a seta geometria corespunzător sunt numeroase: ai un flip-chip cu 3 poziții diferite, care schimbă unghiul head tube-ului cu plus 0.4 grade sau minus 0.3 grade, apoi mai există unul în urechile cadrului care lungește chainstay-ul cu 10mm. Nu în ultimul rând, mai există și un Headset-Flipchip care mărește sau micșorează reach-ul cu până la 5 mm. Geometria se mai schimbă de asemenea dacă alegi să rulezi cu un set de roți de 29 de inch (însă în acest caz, Giant recomandă utilizarea poziției de Low de pe flip-chip-ul suspensiei).

Flip chip pe suspensie.
Flip chip pe chainstay.
Flip chip pe headset.

În dimensiunea M/L, reach-ul este de 469mm, head angle-ul de 62.3 grade, iar chainstay-ul de 445mm (date valabile pentru setarea High).

Arată bine și în varianta de culoare standard.
Suspensia Maestro 3.

Cadrul poate fi achiziționat separat în varianta Legends Edition și este livrat cu tot cu suspensii Fox la prețul de 6.000 de euro. Însă varianta de bază a bicicletei, echipată complet, costă 8.000 de euro.

Mda, dacă vrei să fii cu adevărat exclusivist…
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + 6 =