Acum citesti
Noua cască POC Kortal și ochelarii Devour

După o lungă așteptare, cei de la POC lansează o nouă cască pentru All-Mountain/Enduro, care este de altfel prima din lume ce beneficiază de sistemul MIPS Integra. Și ca să nu vină chiar singură la pachet, suedezii au prezentat concomitent și ochelarii Devour.

Ca să lămurim însă rapid noile standarde MIPS, lucrurile stau astfel: MIPS Essential este sistemul MIPS de bază, care contracarează forțele rotative ce acționează asupra creierului în cazul unui impact. Evolve este cel clasic, care oferă mai mult confort, o integrare mai bună, ventilație mai bună și fixare mai bună decât Essential. Integra, cu care este dotată și casca de față, oferă pe lângă Evolve o și mai bună integrare și ventilație superioară. AIR, ultimul standard, oferă cea mai mică greutate și ventilație maximă. Am încheiat paranteza.

Revenind la casca de față, aceasta va avea o greutate de 380 de grame în dimensiunea M (dimensiunile S și L sunt de asemenea disponbile), iar versiunea Race cu Mips va cântări cu 10 grame mai mult. Prima costă 200 de euro, iar cea cu MIPS, cu 50 de euro în plus.

În afară de noul sistem MIPS, casca este dotată cu un cozoroc Break-away, care cade de la sine putere în cazul unei accidentări, putând fi apoi montat simplu la loc. Structura rezistentă din aramidă rămâne păstrată pentru o rubustețe superioară și de asemenea va exista și un chip medical NFC – pe care pot fi încărcate informații despre grupa sanguină, alergii etc. Mai mult decât atât, casca este dotată și cu reflectorul Recco, care nu este vreun semnal luminos, ci unul care reacționează la unde emise din elicopter atunci când cineva accidentat este căutat pe munte, oferind astfel locația exactă. Și cum toate astea nu erau suficiente, cei de la POC îndeplinesc cu această cască standardele pentru S-Pedelecs, adică acele biciclete electrice limitate la 45 de km/h și care vin cu standarde și mai ridicate.

Ochelarii Devour pe de altă înplinesc primul stadard de fashion: dimensiunea. Sunt mari, ca mai toți ochelarii recent lansați, sunt potriviți atât pentru MTB cât și pentru șosea, au lentilă Clarity Glass, anti-scratch, care poate fi demontată extrem de simplu și oferă protecție UV completă (UV400). Prețul este de 250 de euro și sunt disponibili în mai multe culori.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 + nineteen =