Acum citesti
Mondraker a prezentat noile modele full suspension Raze Alloy și hardtail Chrono DC 120mm

Mondraker va avea nu mai puțin de 68 de modele noi în colecția 2023 de Downhill, Super Enduro, Enduro, Trail și eBike. Marea lor majoritate vin cu modificări minore de componente sau scheme grafice, însă printre ele există și două modele cu totul noi. Mondraker Raze este acum disponibil în două noi variante cu cadru de aluminiu ce fac modelul de Trail cu cursa de 130 mm mai accesibil cu peste 2000 Euro. A fost adăugat în colecție și modelul hardtail Chrono DC (Downcountru) cu furcă de 120 mm cu un unghi de 68.5 grade.

Modelul Mondraker Raze de Trail cu cursa de 130 mm va avea în 2023 două noi versiuni mai economice, cu cadr din aluminiu: Raze R și Raze. Acestea sunt foarte asemănătoare cu modelul Raze Carbon lansat anul trecut, ce integrează sistemul propriu Mondraker MIND Telemetry. Noile modele din aluminiu nu beneficiază de suspensia integrată, însă au o geometrie aproape identică.

Raze a fost conceput ca un model care să combine eficiența la pedalat al modelului F-Podium XC cu cea la coborâre a modelului Foxy Enduro. Acesta combină roțile de 29 cu reach-ul mare conform principiilor Mondraker Forward Geometry, cursa de 130 mm a roții spate fiind obținută folosind suspensia cu brațe Zero Suspension, cu amortizor flotant. Suspensia astfel obținută e foarte suplă pe obstacolele mici dar poate să facă față și loviturilor puternice.

Modelul 2023 Mondraker Raze Alloy are un preț de 3999 Euro și e disponibil doar în culoarea Gloss Black/Dirty White.

La fel ca modelele din carbon, Raze din aluminiu primesc o furcă cu cursa de 150 mm, poziționată la un unghi de 65.5 grade. Reach-ul e cu 5 mm mai mic la mărimile S-XL, fiind de 470 mm la mărimea M. Stack-ul e ceva mai mare, de 623 mm la mărimea M, datorită headtube-ului cu 10 mm mai înalt. Lungimea seat tube-ului rămâne mică, la 415 mm la mărimea M, unghiul tijei de șa fiind de 77 de grade la toate mărimile. La fel și lungimea chainstay-urilor care e de 435 mm.

Noile modele din aluminiu aduc prețul de intrare al gamei Mondraker Raze la 3999 Euro, cu 3000 euro mai puțin decât cel al celui mai ieftin model din carbon. La acest preț, bicicleta vine echipată cu amortizor Fox DSP Performance, furcă RockShox 35 Glod, transmisie SRAM SX Eagle 1×12 și roți din aluminiu cu lățimea internă de 30 mm și butuci Formula, frânele fiind SRAM Level T cu 2 pistoane.

Modelul 2023 Mondraker Raze R Alloy are prețul de 5199 Euro și vine doar în culoarea Matte Cherry Red/Nimbus Gray

Cel mai mare preț al unui model Mondraker Raze Alloy este de 5199 Euro. Pechetul conține amortizor Fox Float DPS Performance, furcă Fox 36 Rythm cu amortizor GRIP, roți Mavic Crossmax SL cu butuci Infinity, transmisie SRAM NX Eagle și frâne SRAM G2 cu 4 pistoane.

Geometria modelelor 2023 Mondraker Raze Aluminium

Cadrul Mondraker Raze R Alloy va fi disponibil și separat la prețul de 2699 $ în culoarea Cherry Red/Nimbus Grey.

2023 Mondraker Chrono DC R Alloy în culoarea Gloss British Racing Green/Yellow

Noul model Mondraker Chrono DC este un MTB hardtail din aluminiu bazat pe modelul Chrono XC, dar cu furcă de 120 mm și anvelope 29×2.4. Mondraker spune că mărirea cursei furcii duce modelul Chrono în categoria Downcountry, unghiul acesteia fiind acum de 68.5 grade.

2023 Mondraker Chrono DC în culoarea Matte Graphite/Desert Gray/Orange

Chrono DC se lansează în două versiuni: Chrono DC R și Chrono DC, la prețul de 2399 Euro, respectiv 1999 Euro. Ambele sunt echipate cu roți din aluminiu cu jante cu lățimea internă de 25 mm, anvelope Maxxis Ardent 29×2.4, transmisie SRAM SX Eagle, frâne SRAM Level cu 2 pistoane și tijă dropper OnOff. Modelul mai ieftin Chrono DC vine cu o furcă RockShox Judy Silver, în timp ce modelul superior Chrono DC R este echipat cu o furcă Fox 32 Rythm cu amortizor GRIP.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − nine =