Acum citesti
Moldova pe bicicletă: Suceava Pedalează

Comunitatea bicicliștilor este tot mai bine reprezentată la nivel național pe an ce trece. Încă suntem la începuturile afirmării acestei identități, dar direcția este bună, dacă nu promițătoare. Un exemplu recent al unei asociații relativ recent înființate este Suceava Pedalează, despre care am aflat câteva lucruri privind activitatea sa.

Ca și entitate informală, Suceava Pedalează există de 2 ani de zile, dar de circa o lună are și personalitate juridică sub numele de Asociația Club Sportiv Suceava Pedalează. Nouă membri fondatori au stat la baza acesteia, iar proiectul de debut se numește Bucovina pe bicicletă care urmărește să evidențieze istoria deloc liniștită a locurilor, mănăstirile ei, dar și frumusețile naturale. Evident, văzute din șaua vehicului cu două roți.

Zona Bucovinei are un potențial cicloturistic semnificativ, prin rute precum Drumul Împăratului, Drumul Mănăstirilor (Sucevița-Moldovița-Putna), Drumul Baltagului (pe unde circula Vitoria Lipan în romanul lui Sadoveanu), Drumul Vicelui (Obcina Voronețului, Obcina Mare, Obcina Cacica și mănăstirile Voroneț și Humor) și Drumul Minelor (pe lânga mina de uraniu, în zona Ostrei, lângă haldele de steril). La un moment dat, membrii Suceava Pedalează doresc să creeze niște hărți ale acestor locuri, cu toate informațiile necesare.

Pentru anul  2013, la fel ca și în 2012, Asociația va organiza ture în Bucovina la care poate participa oricine, gratuit, în cadrul proiectului amintit mai sus, pe trasee realizate periodic cu punct de plecare din Suceava, străbătând orașul spre Mănăstirea Dragomirna. Acesta este un traseu ușor, pentru orice amator, indiferent de condiția fizică. Ca noutate, vor fi acordate la fiecare traseu diplome de merit, într-un mic cadru festiv, după criterii foarte variate, diferite de la o ediție la alta, precum biciclistul cu cea mai veche bicicletă, cea mai grea, cea mai personalizată și un mic suvenir.

De asemenea este posibilă organizarea unui maraton de mountain bike pe cel mai frumos traseu din Bucovina, Drumul Împăratului din Masivul Rarău.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + seventeen =