Acum citesti
Marcel Kittel părăseşte Giant pentru Specialized

Sprinterul german Marcel Kittel va concura în 2016 pentru echipa Etixx-QuickStep. El părăseşte astfel Giant-Alpecin urmând să pedaleze de acum pe Specialized. În cadrul noii echipe şi concurând acum pe alte biciclete germanul speră să-şi recapete forma fizică redevenind unul dintre cei mai rapizi sprinteri.

Marcel Kittel Etixx-QuickStep Specialized 04
Foto Etixx-QuickStep

După un sezon slab care l-a găsit pe Kittel performând sub nivelul său la aproape toate concursurile la care a participat, după ce a ratat selecţia la Turul Franţei şi Campionatele Mondiale, contractul cu Giant-Alpecin a fost încheiat cu un an mai devreme.

Marcel Kittel Etixx-QuickStep Specialized 02
Foto specialized.com

Sezonul său 2015 a început bine cu victorie în Australia la People’s Choice Classic însă o afecţiune medicală l-a încetinit în timpul Turului Down Under. În ciuda antrenamentelor puternice pentru a-şi reveni în timp util pentru etapele de sprint din Turul Franţei germanul nu a fost inclus în selecţia de concurs. A fost o mişcare ce a pus se pare stres pe relaţia dintre ciclist şi echipă. Această situaţie s-a agravat şi mai mult când nu a fost inclus nici în selecţia pentru Turul Spaniei.

Marcel Kittel Etixx-QuickStep Specialized 03
Foto Etixx-QuickStep

În cadrul noii echipe Etixx-QuickStep, Marcel Kittel îl va înlocui pe sprinterul Mark Cavendish care a plecat la echipa Dimension Data – echipă Continentală africană care a funcţionat până acum sub numele MTN-Qhubeka.

Marcel Kittel Etixx-QuickStep Specialized 01
Foto specialized.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − eight =