Acum citesti
L’Etape România by Tour de France – acum oricine poate fi o parte din legendă

Turul Franței e de departe cea mai populară competiție de ciclism din lume! Cine nu a auzit de traseul ce timp de trei săptămâni poartă cei mai buni cicliști pe drumurile superbe ale Franței (și nu numai), cu final glorios în Paris pe Champs-Elysees? Cine nu iubește Turul Franței? Poate doar cei ce vor să se uite la turneul de tenis de la Wimbledon cu care se suprapune mereu pe Eurosport…

Prima ediție a Turului Franței a avut loc în 1903, iar de atunci iubitorii ciclismului au avut doar rol de suporteri pe traseu sau în fața aparatelor radio și mai apoi a televizoarelor.

Asta însă a încetat în 1993 când fanii competiției au primit un cadou nesperat: ocazia să participe și ei la o competiție de amatori, pe un traseu identic cu cel al unei etape a turului din anul respectiv! Competiția L’Etape de Tour a fost un real succes și a continuat până în zilele noastre…

Ultima noutate este că acum competiția L’Etape a devenit mult mai accesibilă, fiind organizată în alte 21 de destinații din lume sub denumirea L’Etape by Tour de France! Bineînțeles, competiția nu mai are loc pe un traseu oficial al cursei profesioniștilor, însă vine cu multe alte avantaje…

  • este un eveniment de ciclism dedicat tuturor iubitorilor sportului cu pedale! Oricine poate participa cu orice bicicletă exceptând cele electrice sau cele tandem!
  • traseele nu sunt de aceiași dificultate ca cele folosite în Turul Franței, având și variante mai scurte, pentru oricine
  • traseele sunt alese de specialiști pentru a oferi tot ce e mai frumos în zona de desfășurare
  • competițiile au sprijinul autorităților și se desfășoară cu traficul oprit complet, participanții beneficiază de asistență tehnică și medicală
  • cei ce vor să concureze pentru un loc în clasament au parte de sistem de cronometrare profesionist iar învingătorii vor avea parte de o ceremonie de premiere identică celei din Turul Franței, incluzând aici și celebrele tricouri colorate pentru cei mai buni dintre ei
  • cei ce nu vor să concureze ci doar să se plimbe vor avea ocazia să vadă această ceremonie deosebită

De ce să participi la L’Etape România by Tour de France?

În prima poză e Turul Franței trecând pe lângă Arcul de Triumf din Paris! În cea de-a doua e Turul României trecând pe lângă Arcul de Triumf din București! Pe 28 august, acolo, la Arcul de Triumf, ai putea fi chiar TU! De ce?

Pentru a celebra ciclismul și istoria mult iubitei competiții împreună cu mii de alți entuziaști ai bicicletei!

Pentru a vedea Bucureștiul, indiferent dacă e sau nu orașul în care locuiești, dintr-o perspectivă din care nu prea ai ocazia: pe un traseu prin cele mai frumoase locuri, pe bulevarde celebre, dar cu traficul complet oprit doar pentru tine!

Pentru a revedea prieteni vechi dar și pentru a-ți face prieteni noi care au aceiași pasiune ca tine, bicicleta!

Ai pedalat vreodată în pluton, împreună cu zeci de alți cicliști, așa cum ai văzut doar la televizor? Dacă nu, acum ai ocazia! La cursele de amatori cu mulți participanți se formează plutoane pentru fiecare… Dar dacă vrei, poți pedala și singur! E alegerea ta!

Și, de ce nu, dar nu obligatoriu, pentru a vedea cât ești de bun pe bicicletă, pentru a concura cu alți cicliști, indiferent de șansele pe care le ai! Un sprint la final e aproape la fel de captivant și dacă e pentru locul 1 dar și dacă e pentru locul 345, mai ales dacă tu ești protagonistul!

Cine poate să participe la L’Etape România by Tour de France?

Absolut oricine are o bicicletă* și vrea să aibă parte de o zi minunată într-o atmosferă incendiară! Ai cursieră? E perfect! Dar dacă ai doar un MTB sau o bicicletă de oraș? Nu contează! Ești așteptat la linia de start! Alegi distanța care ți se potrivește: 85, 42 sau 14 km și te vei simți ca pe Champs-Elysees în ziua finală a Marelui Tur!

*nu se acceptă totuși bicicletele electrice și cele tandem

Ce trebuie să faci?

Nimic deosebit! Să te grăbești să te înscri pe pagina competiției! Apoi, dacă vrei, poți să începi antrenamentul. Sau nu. E alegerea ta! Dar cu siguranță te poți apoi lăuda tuturor prietenilor că pe 28 august vei fi o parte a marii aventuri începută în 1903 și continuată aproape fără pauze până azi!

Și urmărește pagina Freerider, vom reveni des cu noi informații despre cel mai mare eveniment ciclist pentru amatori de pe străzile Bucureștiului! În curând revenim cu o descriere completă a traseului!

Toate informațiile detaliate le găsești pe pagina competiției!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × one =