Acum citesti
Leikr, un posibil viitor al ceasului de antrenament cu GPS

Dispozitivele de antrenament din categoria monitoarelor de ritm cardiac s-au dezvoltat consistent în ultimii ani, incorporând tot mai multe funcții, precum cele legate de viteză, de timp, distanță, calorii, etc, ajungând să aibă și valențe de poziționare globală. Problema în acest ultim caz pare a fi cea de lizibilitate căci pe un ecran de mici dimensiuni este dificil să vezi exact încontro te îndrepți. Și tocmai pe trecerea peste acest impediment se bazează echipa de foști tehnicieni ai Nokia care propun Leikr, un aparat promițător.

Dacă despre funcțiile lui Leikr nu sunt foarte multe de spus deoarece cuprind tot ce ai nevoie pentru un antrenament eficient, de la puls curent la posibilitatea de a memora sesiunile de antrenament, funcționalitatea ceasului este cea care merită o detaliere. În primul rând, ecranul este unul generos, de 2 inch, simțitor mai mare decât în cazul altor aparate din clasa lui Leikr, care permite vizualizarea clară a hărții afișate prin intermediul GPS-ului. Mai mult, producătorii susțin că durata de conectare a lui Leikr la satelitul care furnizează datele este de circa 30 de secunde. Compatibilitatea este un alt plus al micului computer, acesta putându-se conecta prin Wi-Fi, Bluetooth, USB și ANT+. Pe urmă, o alegere inspirată a fost montarea a 4 butoane în colțul aparatului pentru navigarea prin meniul său, în loc să se apeleze la touch screen. Iar dacă te prinde o ploaie zdravană sau îl scapi pe jos, nici atunci nu trebuie să îți faci griji pentru că este etanș și ecranul este protejat de un strat Corning Gorilla Glass.

Produsul încă nu se poate regăsi pe rafturile magazinelor de specialitate, fiind încă în stadiul de strângere a fondurilor pe site-ul Kickstarter.  

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + 10 =