Acum citesti
În Pădurea Gârboavele se întind capcane (și) pentru bicicliști

George Calinovschi, reprezentant al Clubului de Ciclism Galați, a semnalat site-ului Digi24 că în Pădurea Gârboavele, loc de recreație iubit de gălățeni și cunoscut pentru competiția Gârboavele XC, se întâmplă lucruri necurate. Nu este vorba despre vreo întâlnire de gradul al 3-lea, ci despre ceva cu rădăcini mult mai antropice, în speță niște țepușe menite să penetreze roțile celor care se avântă prin Pădure.

garboavele

„Am plecat din Galați împreună cu un prieten cu bicicletele, cu gândul de a ajunge în Pădurea Gârboavele. Ajunși acolo, am început să urmăm cărările deja existente, pe care ne plimbăm în fiecare weekend” declară Calinovschi pentru site-ul menționat.

„De această dată, lucrurile nu au mai fost așa cum ne-am fi dorit noi, în sensul că în timp ce pedalam liniștiți, deodată s-a auzit cum cauciucurile noastre s-au înțepat. Văzând că și eu și colegul avem sparte cauciucurile, ne-am întors privirea să vedem care a fost obstacolul ascuțit. Am rămas muți de uimire când am observat că din pământ ieșeau niște țepușe foarte ascuțite, lungi de aproximativ 4-5 centimetri. Am scos dispozitivul special făcut pentru a provoca daune – cui ? – nu știm (bicicletelor, motocicletelor, animalelor, oamenilor) și am început să ne reparăm penele de la roți” adaugă gălățeanul.

Alte țepușe au fost găsite și pe alte cărări ale pădurii, lucru considerat riscant căci Gârboavele este o pădure aleasă de multe familii care merg acolo cu copiii în weekend.  George Calinovschi și-a anunțat intenția de a sesiza atât IPJ Galați, cât și CJ Galați, acesta din urmă fiind și administratorul pădurii.

Sursa: Digi24

Vezi Comentarii (6)
  • da cum zicea si comentul de mai sus este foarte posibil sa fie facute special pentru vehicule offroad” ATV-uri Tractoare etc” se vede din poza ca tepii sunt foarte mari special creeati pentru a intra printre crampoanele din cauciucuri…nu stiu daca s-au plasat special pt biciclisti dar trebuie sa avem grija pentru ca este posibil sa dam peste aceleasi obiecte si prin alte paduri si zone din romania

  • Am vazut si eu ceva similar pe traseul Primei Evadari, pe portiunea de langa stana de dupa centura Bucuresti. Un amic a facut pana. Ne-am oprit, ne-am uitat… Am gasit o teapa metalica de vreo 5 cm care iesea din pamant. Am tot tras de ea si cu ceva dificultati am reusit sa o scoatem. Era o bucata de armatura de beton sudata in cruce si ascutita la capatul care iesea din pamant. Cam 15 cm lungime cu totul. Treaba facuta cu cap – ca daca ar fi fost apasata pe varf partea sudata in cruce ar fi impiedicat-o sa se afunde. Fusese plasata pe una din cele doua santuri pe unde ar circula majoritatea masinilor. Sau biciclistilor.

  • O pasarica mi-a soptit ca ar fi puse de niste persoane ce au legatura cu vanatoarea… Le-au pus pt motoare, pt ca galagia motorului le sperie vanatul… Acum stau si ma intreb cine le da dreptul, fiind un loc public… Va urma!

  • Sunt plasate pentru cei cu Motocross-uri si pentru cei cu ATV-uri ca spre exemplu la mine in Codlea (Brasov) astia cu motoarele au stricat toate drumurile forestiere. Acele capcane sunt puse de cei ce au grija de acea padure. Eu unu sunt deacord cu aceste capcane… astfel se reduce degradarea traseelor forestiere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 4 =