Acum citesti
Guvernul britanic va investi 214 milioane de lire sterline în promovarea bicicletei

Nick Clegg, unul dintre cei mai importanți membri ai actualului executiv al Marii Britanii, a anunțat ieri că bicicleta și tot ce ține de aceasta reprezintă o prioritate pentru Guvern, drept care vor urma investiții de 214 milioane de lire sterline în acest domeniu, în anii care vor urma.

marea_britanie

Planurile legate de bicicletă ale cabinetului condus de David Cameron sunt foarte cuprinzătoare în acest sens. Toate ariile de folosință a acestui vehicul, de la simpla navetă serviciu-acasă până la sportul de înaltă performanță, sunt vizate de inițiativă anunțată ieri în cadrul conferinței ce a avut loc la Bristol.

„Doresc să aduc mersul pe bicicletă din vârful Alpilor pe străzile britanice”, a declarat politicianul, completând că „Exemplul pe care l-au oferit curele de ciclism de la Jocurile Olimpice 2012 și startul Turului Franței din Yorkshire de anul acesta au declanșat o veritabilă revoluție pentru tot ce înseamnă bicicletă, fie că este folosită de persoane îmbrăcate în echipament special, fie că servește oamenilor să ajungă unde au nevoie – la serviciu, școală, cumpărături etc. Mă dedic obiectivului de a transforma Marea Britanie într-o națiune ciclistă, la fel ca Olanda sau Danemarca. Beneficiile ne privesc pe noi toți: cheltuieli reduse pentru bugetul de sănătate, mai puțină poluare, mai puține străzi blocate și cetățeni mai fericiți și mai în siguranță”.

În prima fază, suma de 114 milioane de lire sterline va fi alocată pe parcursul a 3 ani, orașelor Bristol, Birmingham, Cambridge, Leeds, Manchester, Newcastle, Norwich și Oxford pentru a-și dezvolta rețeaua de piste pentru biciclete. Restul de 100 de milioane de lire sterline va fi destinat realizării Rețelei Strategice de Drumuri (Strategic Road Network), prin care se vor crea condiții mai bune pentru pietonii și bicicliștii care se deplasează de-a lungul celor mai aglomerate artere din Marea Britanie. Nu în ultimul rând, investiția de 214 milioane de lire sterline este doar cel mai recent dintre eforturile administrației britanice de a face loc bicicletei, suma totală cheltuită în acest sens de-a lungul ultimilor ani fiind de 588 de milioane de lire sterline, incluzând această ultimă alocare.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 1 =